Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.05.30. 21:38 mijemaja

Bográcspörkölt Lovas Gabitól Pécsről

Címkék: pörkölt csülök főétel karaj párolt bogrács köröm disznóhús lapocka húsok #összes Lovas Gabitól Pécsről

bográcspörkölt Lovas Gabitól 1.JPGLovas Gabi igen jól főz, szeret bográcsozni, és ez a pörköltje is nagyon finom, elég, ha csak nézitek a képeket! Disznóhúsból készíti, kb. egyenlő arányban 3 féle húst tesz bele, mondjuk együtt másfél kilónyit, amiket előkészítésül felvág közel azonos kockákra:

  • disznó köröm
  • csülök
  • lapocka kell bele, vagy ez utóbbi helyett jó a comb is, szűzpecsenye is, karaj is, de fölösleges, ez az olcsóbb hús is fantasztikus lesz vele, mondta Gabi, és mivel ettem a pörköltből – igaza is volt.

Egyéb hozzávalók:

  • 2-3 csík szalonna
  • 2-3 nagy fej hagyma
  • Legalább egy fél fej fokhagyma
  • Fűszerek: só, piros paprika, őrölt fekete bors, színes törött bors, oreganó és majoránna ízlés szerint, de Gabi nem sajnálja őket a pörköltbe
  • 3 zöldpaprika (ebből 2 erős, egy édes)
  • 2-3 db paradicsom

bográcspörkölt Lovas Gabitól 2.JPGElkészítése:

  1. Gabi szalonnát vág fel nagyobb kockákra, a bográcsban kiolvasztja őket, a pörcöket kiszedi.
  2. A szalonnazsírra dobja az apró kockára vágott hagymát, és a felkockázott csülköt, ügyelve rá, hogy a zsíros része legyen lefelé.
  3. Így pirítgatja, olvasztja a csülökből a zsírt, aztán jöhet a felkockázott lapocka, valamint a köröm is.
  4. Sózza az egészet, fűszerezi.
  5. Jöhet a 2-3 paradicsom felkockázva, valamint 2 erős csöves paprika, egyben hagyva (Lovas szereti kinyomni majd a belefőtt magokat a tányérjában a saját adagjához), egy húsosabb paprika felkarikázva. 
  6. Kevés levet önt alá, és úgy párolja puhára a bográcsban, s ha kell, inkább mindig aláönt egy keveset, de nem főzi sok lében sosem.

 

Lovas Gabi sós vízben főtt krumplit ad mellé. (Persze nokedli, ízletes tarhonya is nagyon jó hozzá!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr565336644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása