Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.05.31. 23:37 mijemaja

Fűszeres lencsefőzelék paszternákkal

Címkék: lencse paprika főzelék főétel zöldfűszerek paszternák #összes

lencsefőzelék fűszeresen paszternákkal.JPGNagyon szeretem a paszternákot, sütöm, levesbe teszem, főzelékbe aprítom, piacon lehet ilyen szép példányokat kapni, mint a képeken is láthatjátok. Van benne valami ősi erő, nincsen túlfinomítva, remélhetően nem génmanipulált, nem egyenforma, és kifejezetten egészséges. Igen finom zöldség, átmenet a répa és a fehér répa között, már valamikor gyermekkoromban is odakeveredett az aszódi konyhakertekbe.

A kb. 1/2 kg lencsét áztatom be először pár órára.

A főzelék fűszerei: Borsikafű, bazsalikom és zellerzöld friss csokorban, 1-2 babérlevél, csípős paprika szárazon és frissen, egy húsos paprika  – ezek miatt mondom, hogy fűszeres a főzelék. A 2-3 db paszternákot tisztítom, felkockázom, hozzákeverem a beáztatott, leszűrt fél kilónyi lencséhez.

Pár gerezd fokhagyma, egy fej vöröshagyma is került bele. A hagyma lehet egyben - össze is apríthatom. Ha van kolbász, sokat hozzátesz a jobb ízhez!! Olyankor mi esszük a lencsét magában, apátok megkapja a lencsét a kolbásszal, és akkor így kerek az étel, szóval komplett az ebéd.

A lencsét így befűszerezve felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Nem árt ha az jobbféle: kovászoltlé (ettől pikánsan savanykás és még egészségesebb lesz), íróval, tésztalével, leveslével, stb. Puhára főzöm, utóízesítem sóval, és egy kevés tejben elkevert 1 ek liszttel behabarom. (paprikákat, hagymát, fokhagymát kidobom.)

Érdemes egy kis doboznyi, 2 dl joghurtban elkeverni egy ek pirospaprikát, és a habarással együtt így összeforralni.

Nagyon jó így, és a sok zöldségtől még rostosabb, igen jót tesz az emésztésünknek. Erre mondja Tamás: témánál vagyunk...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr805338317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása