Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.06.01. 19:21 mijemaja

Mézes karamellizált mangó

Címkék: köret méz mézes sült mangó előétel grillezett #összes

mézes karamellizált mangó.JPGEz azon étek, ami igen elegánsan hangzik, nagyon jól néz ki, igen finom és piszok egszerű elkészíteni. Legjobban májhoz szeretem, vagy fagylalthoz, jégkrémhez.

A rücskös grillező edényemben készítem, hogy ha lehet majd pöttyös-kockás legyen a mangószeletek felülete.

Ehhez a LIDL akciós és zöld mangói az igaziak alapanyagként! (Legalábbis eddig még csak ott kaptam ennyiért...)

  • Egyrészt elég olcsók, hogy főzésre használjam,
  • másrészt savanykásan édesek, kemények még, van tartásuk.( Ha meghagynám őket, vagy megérnének (nem biztos), vagy rohadnának érés helyett, érdemes felhasználni főzéshez őket.)

Elkészítése:

  1. Meghámozom és felszeletelem őket. Tányéron odakészítem a tűzhely mellé, egy kis citromlevet rájuk facsarok, jobban elállnak, és pikánsabb lesz az ízük a végén.
  2. Egy mangóból 4-5 főre kb. mindenkinek jut egy-két szelet, nekem a maradék összes.
  3. A grillrácsos edényben 2-3 ek mézet olvasztok meg, amikor kezd karamellizálódni, belerakom teljes szép felületükkel a mangó szeleteket.
  4. Addig pirítom, míg barnulni nem kezd, akkor a sajtlapáttal és a fakanállal átfordítom és a másik oldalukat is megpirítom.
  5. A végén meg is borsozom, ha nem kell édesnek lennie! Ilyenkor salátákba szoktam tenni (zöldsaláta ezzel-azzal), húsok mellé pikáns köretként.
  6. Ha kiveszem a borsozott mangókat, tejszínt öntök az edénybe, forrásig hevítem kapirgálások mellett, mert így feloldódik minden benne. Sózom, szerecsendiót reszelek bele  – és ezt a mártást tálalom a mangó mellé a húsokhoz kiegészítésük.A mártás a felső baloldali nagy képen jól látható, az ízére meg csak csettinteni lehet: ez igen!

Ahogy látjátok, sült hús, sült máj mellé egyaránt finom.

Ha  nem borsozgatok, akkor fagylalt, jégkrém érdekes kísérője a karmallizált mangó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr765339318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása