Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.06.01. 09:36 mijemaja

Napraforgóméz a fiatalító arcpakoláshoz való és mézeskalács alapanyag

Címkék: méz napraforgó mézeskalács #összes virágméz egyedi virágméz

napraforgóméz mézeskalácshoz.JPGAranysárga méz, tényleg napraforgó színű, ami későbbiekben sötétedik – nálunk az első évben még nem csinálta, de tavalyról megmaradt (elmaradt a karácsonyi mézes sütés), és biza setétebb, kristályosabb lett.

Állaga hamar szétválik durvakristályos leülős és felette folyékony rétegre, ezért egyből krémmézként árusítják. Sajna nem könnyen kenhető, vagyis a „vajasmézeskenyeres” felhasználása nehézkes. Másutt nem nagyon láttam, szóval lehet, hogy hungaricum.

 

Sáfár méhész, Judithka ismerőse, azt írta, hogy ez a méz FIATALÍTÓ hatású – és javasolja arcpakoláshoz, mert bőrápoló, pórusösszehúzó hatása van

Egy érdekesség róla: sütéshez kiváló, és szép sárga – és a süteményt kifejezetten sárgító! – sárga színével kiváló színező anyag is - a vásári (na meg a nagyipari élelmiszeripari) mézeskalács készítők kedvenc fajtaméze. Vagyis exportálható!

 

Ha pl. aszódi módon készítek törökmézes nápolyit (tudjátok, az ostyást) – ahhoz ez a méz a legjobb.

 

Egyébként úgy tapasztaltam, magában a népek nemigen eszik, észre sem vesszük, ha belekerül valamelyik vegyes virágmézbe. (Gyakran belekerül a vegyesekbe főként!) Én teában szeretem, mert elég semleges az íze.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr635338581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása