Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.06.01. 09:49 mijemaja

Selyemfűméz (vaddohányméz, selyemkóróméz)

Címkék: méz #összes virágméz selyemfű egyedi virágméz

selyemfűméz.JPGNagyon világos, nagyon tiszta, az átlátszó halványzöldes-sárgás színű, vaníliás zamatú méz nagyon folyik, és igen erősen illatozó – van olyan méhész, aki azt mondja, levendula illatú!- , kicsit hűsítő ízű, nagyon selymes, igazi desszertméz.

selyemfű.JPGSzinte ontja azt az illatárt, amit a napfényes Duna-Tisza közén lévő erdőszéleken, június és júliusban a vadon termő növényből ebbe a mézbe zárnak a méhek. - Legalábbis ezt mesélte nekem az alattyai Móczó Vilmos, méhész, tőle vásárlok szívesen, mert tudom, igazi mézet kapok, semmi mahináció, cukor meg ilyesmi. Ő annyira szereti a méheit, hogy a nagy hidegben pl. nem volt virágjuk, látszott rajta, szinte neki is fáj. Ha sárga címkés az üveg - az mind tőle van!

Amire használom: 

  • Nagyon jó gyümölcssalátákba, könnyű ráönteni, bár a bőséges illatával vigyázni kell.
  • Teába,
  • forralt borba szeretem tenni – persze csak forralás után, közvetlenül ivás előtt. Olyan folyékony, könnyű elkeverni, s ezeknél még jó is, hogy illatos.
  • Tejeskávéba a hm-elmegy-kategória, mert elnyomja a kávé ízét, legalábbis nekem.

Gyógyhatása van, állítólag jó hatású a vérnyomásra, de az biztos, hogy igen illatos. S ami fontos, ez is jellegzetes magyar méz, ha minden igaz, hungaricum.

Még egy nagyon fontos!! Mivel a növény nem termel virágport, így a méz virágpor tartalma elenyésző, vagyis virágpor-érzékenyek számára ideális!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr205338593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása