Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.06.03. 20:19 mijemaja

füstölt lazac saláta paradicsomban marinálva sült zöldségekkel

Címkék: saláta lazac halak citrom paradicsom zöldségek füstölt kapor előétel #összes füstölt lazac saláta

füstölt lazac saláta paradicsomban marinálva.JPGMár sokszor mondtam, halat enni kell, punktum. Nyersen is lehet tengeri halakat enni, és a füstölt lazacra rákattantam/tunk. Az benne a fantasztikus, hogy szinte minden ízesítéssel finomabb a lazac, és a sok zölddel lehet kenyér nélkül is enni!

Hozzávalók: egy adag füstolt lazacfilé, 2-3 ek olívaolaj (nem sajnálom), citromlé 1/2 citromból, egy csokornyi kapor, néhány szem paradicsom felezve, harmadolva. Ami lé kifolyik belőle, az szintén megy a marinádba.

Egy kis fej karikázott hagyma  és ha lehet ZÖLDHAGYMA, na meg az a fehér, édesebb salotte hagyma is igen jó hozzá – és kész a pác, mehet bele a füstölt lazac.

Ami levesféle zöldség van, előveszem. Répát, paszternákot, fehér répát, kisebb darabokra vágott szálzellert, kockázott kínai kelt, paprikakockákat, édeskömény karéjokat stb., ami van, azt megsütöm serpenyőben vagy grillen.

A tálba mennek a sült zöldségek, rájuk a lazac csíkok, körben a paradicsom, hagyma.

füstölt lazac pácolás előtt.JPGIgazi mediterrán életérzés! Enni ezt – kortyolni hozzá a rozénkat… (A Linbrunn rozé kicsit erősebb, mint a többi, nem hagytunk benne cukrot, viszont így fröccsnek is készíthető, aromás, üde marad. Nagyon szeretem ilyen saláták mellé ilyen szép napsütéses vasárnapi délutánokon.)

Italajánlatom ehhez a laza salátához: tényleg a rozé!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr75342552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása