Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.06.05. 18:06 mijemaja

Mirelit röszti baconnal vagy anélkül sütve

Címkék: köret bacon mirelit röszti #összes krumplis köret

mirelit röszti baconnal.JPGSzeretem a rösztit. Készítem is*, (leírtam, alant a címe!), mert gyors, könnyű, akár magában is elég vacsorára, ha van mellé saláta. Ha én állítom össze, finom, de néha a háziasszony megköti a maga kompromisszumait, és a röszti éppen ezek közül való.Tudom, nem házi gyártású (sem a röszti, sem a bacon), de néha gyorsan kell összeütni valami eleséget, és erre pont alkalmas ez a kis röszti.

Itt tehát a hozzávaló: egy tasak röszti a mélyhűtőből, s pár csík bacon szalonna, ha van. Az a jó,ha sok van...

1. Azzal kezdem, hogy begyújtom a sütőt, had melegedjen előre.

2. Kiveszem a mélyhűtőből a zacskót, s ráteszem a tepsire a rösztiszeleteket, de ne érjenek össze, a meleg jól járja át majd körbe őket.

3. Igyekszem befedni valahogy a baconszalonnával, és beteszem az előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőbe. 35-40 perc elég. Még nem mértem le, fél óra biztosan, aztán kimegyek, átfordítom a rösztiket, (van ilyen sütő-olló féleségem, egyszer lefotózom még ide!),  kicsit magasabb rácsra teszem a tepsit, aztán ha a szalonna teljesen megpirult, ki is teszem az asztalra.

A sült bacon ropogós lesz, a röszti jobb ízű, és semmi zsír nem kell hozzá.

Maradék felhasználása:

Ha marad röszti, azt másnap megesszük valami szaftos hússal, ha a bacon marad, (ritkán), az jó lesz reggelire, vagyis nem vész kárba.

MIRELIT RÖSZTI SÜTÉSE SZALONNA NÉLKÜL

Ha nincs szalonna akkor sem zsírban sütöm ki, hanem a rácsokra fektetem, úgy sütöm meg a mirelit rösztiket. Egyébként nem a képen látható, hanem egy picit nagyobb, háromszög forma osztrák röszti vált be ízre a legjobban.

Mirelit röszti serpenyőben sütve

S igen, ha muszáj, süthetitek serpenyőben és olajban (zsírban) is őket,- de ne tegyétek, lányok, így is finom, és a zsiradékban sütés nem annyira egészséges.

Röszti grillrácson 

Ez a luxus mirelit röszti = grillen sütve…Ott is szigorúan zsír nélkül!! 2-3 perc az egyik oldala, aztán jön  a másik, és nagyon látványos, finom köret a sültek mellé.

*Valahol egy hüttében evett osztrák röszti címmel már írtam is róla nektek! S rájöttem, itt vannak a röszti variációim is, teli vagyok hátralékkal, igyekszem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr885345749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása