Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.06.05. 18:23 mijemaja

Rizses kelbimbó avagy rakott kelbimbó

Címkék: köret kelbimbó rizs egytálétel főétel kolbász karfiol vegetáriánus #összes

rakott rizses kelbimbó.JPGKedves lányok, talán a szalonna füstös íze, a kis kolbászkák szaftja teszi, talán a csalogatós karfiol és a pirított sajt harmóniája - de ez fontos recept, mert eddig ez az egyetlen olyan kelbimbós étel, amit megeszik az Apátok is.

Hozzávalók:

  • személyenként egy ek rizs
  • fél kilónyi karfiol, ugyanennyi kelbimbó
  • egy-két csík szalonna*
  • egy darabka lángolt kolbász*
  • egy joghurt vagy 2 dl tejföl
  • zöldfűszer (petrezselyemzöld, szárított zöldek)

Elkészítése: 

  1. Előkészítésként  egy fazékban pár percig sós vízben átforralom a karfiolt, leszűröm.
  2. A  vizében a kelbimbókat is pár percig főzöm. Leszűröm a kelbimbót, és a vizét mérőedénybe öntöm.
  3. Előveszek egy jénai-szerű sütőtálat, megmérem a rizs térfogatát, aztán beleszórom a sütőtálba. (Ha nem méregetek, akkor 1/2 kg rizs a tasak fele, és ehhez egy liter víz kell.)
  4. Egyenletesen elosztom a rizs tetején a karfiolt is, a kelbimbót is. Ha van brokkoli, jöhet az is.
  5. A szalonnát felkockázom, megszórom vele a zöldségeket.
  6. A kolbászt is picikre vágom, azt is szétpakolom.
  7. Erre kerülnek a zöldfűszerek, s jöhet a joghurt (vagy abba keverem a sót is és azöldeket is): végigcsíkozom vele a zöldségeket.
  8. Az egészet reszelt sajttal fedem.
  9. Ráöntök a főzőléből annyit, amennyi a rizsnek a kétszerese.
  10. Lefedve  sütőbe teszem, és 40-45 perc alatt összepárolom, 10-15 percig ropogósra sütöm nagyobb lángon (vagy az új sütömnél grill fokozattal) a sajtot a tetején.

kelbimbó rakottan készítve.JPGSzuper finom! Hús mellé lehet köret, magában egytál, kolbász és szalonna nélkül nem olyan jó, de vega* (ezért volt fentebb a csillag...).

Ám  szalonna és kolbász nélkül apátok nem fogja megenni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr805345893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása