Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.06.11. 23:51 mijemaja

Savanyú szűzpecsenye fokhagymával sütve gránátalmalével vagy szósszal pácolva

Címkék: sült fokhagyma főétel disznóhús szűzpecsenye húsok borecet #összes gránátalmalé

savanyú szűzpecsenye fokhagymával gránátalmalével.JPGA szűzpecsenyét felszeletelem, gyengéden kiveregetem, sózom. . Nagyon szeretem ezt a húsfajtát – udvarolni szoktam érte a henteseknek, úgy veszek karajt, hogy rajta legyen – talán ebből a legjobb (de mindenképpen az egyik legjobb!) a hirtelensült, lehet megtölteni, más húst tölteni vele, felvágni „húslappá” és tölteni feltekerve, lehet kis hengerekre vágni, szalonnával körbetekerve ressre sütni, ráolvasztható bármi… nem véletlenül hívják „pecsenyének”!

Elkészítem a  pácot:

  • borecetbe keverek gránátalmalevet, (ha nincs, almalé is jó, kevés citromlével, esetleg a múltkor már emlegetett török gránátalma szósz – a nar eksisi- egy kanálkányi adagjával savanykásítva),
  • pár szem borsot,
  • csípős, pelyhes pirospaprikát (ez is török, vagy mozsárban simán összetörök egy szárított villányi paprikát, s akkor magyar – de a törökben azt szeretem, hogy kicsit olajos, és nagyon szép színt ad! ),
  • zöldfűszereket teszek bele (borsikafüvet, koriandert, bazsalikomleveleket).
  • S jön a lényeg: héjas fokhagymagerezdeket szórok bele. (!!!!!!! Ez azért fontos, mert ha így azt is megpácolom s iutána megsütöm, valami hihetetlen finom és nem is erőteljesen, csak gyengéden fokhagymás íze lesz!)

savanyú szűzpecsenye fokhagymával gránátalmalével pácolva.JPGEbbe teszem a húst, és fél órai (innentől 2 nap is lehet)  várakozás után mehet a sütőbe a páclével és némi zsiradékkal..

30 perces fedett párolás után leveszem a fedelet, és addig sütöm, míg meg nem pirul az egész.

A fokhagyma kipattintható finomság, a hús puha, semmi ecet csak pikáns fűszeres aroma…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr825338642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása