Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.06.11. 23:22 mijemaja

Háromszínű rizs

Címkék: köret rizs vadrizs jázminrizs #összes vörös rizs rizses köret

három színű rizs vadrizs vörös és jázmin rizs.JPGSzokás úgy háromszínű rizst készíteni, hogy az alap fehér rizst elkészíti az ember, harmadolja és szinezi. Pl. Fehér (marad a rizs üresen), sárga (kurkuma, sáfrány), zöld (spenót, zöldborsópüré, korianderpép, zeller, petrezselyemzöld-pép vagy más zöldségpép hozzákeverésével), piros (cékla, paradicsompüré), barna (erdei gombaporral főzve). Ám ez attól három színű, hogy három különböző rizst használok hozzá. Eleve bukom a vadrizsre, a fejér rizzsel együtt annyira elegánsan cirmos hatású – nagyon mutatós a tányérokon, s azt kiegészítettem a boltban kapható vörös rizzsel.

A hozzávalók tehát: egy-egy csésze (2 dl) vörös rizs, vadrizs (indián rizsnek is mondják) és szép jázmin rizs együtt, ez a három színű rizs. (Persze nyersen jobban kijön a színkülönbség, különösen vízbe áztatva, de azért főve is elég extra a tányérunkon.)

Elkészítése egyszerű: beáztatom fél órácskát, aztán kétszeres mennyiségű, sós vízzel (0,6 literhez 1,3 dl-nyivel) felteszem forrni. Forralom  3-5 percet (gyengéd gyöngyözéssel), aztán elzárom a tüzet.

Lefedve saját gőzében puhára párolódik.

Amikor húst sütök, a visszamaradt zsírjára rádobom a rizst, és  elkeverem.

Ha ez nincs, akkor simán belekeverem az olajat a rizsbe lefedés előtt/lefedést követően 20-25 perccel. Vagy egy ennyi rizshez 15-20 dkg vajat keverek el a rizsben elzárás előtt – hihetetlenül finommá teszi!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr835356253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása