Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.08.07. 23:31 mijemaja

Tarkapaprikás tojásos lecsó azaz paprikás paradicsomos laza tojásrántotta

Címkék: egytálétel főétel lecsó tojásétel #összes Édestől Aszódról

tojásos lecsó.JPGHa már tojásos lecsózunk, elmesélem az én kedvencemet is. Ez voltaképpen nem is lecsó – ez tojásrántotta féle, gyanúsan lecsós ízzel elkészítve. Reggelire gyors és isteni!

Ehhez íme a recept:

Kell hozzá egy hagyma apróra vágva, fejenként ½-1 húsos (!!) paprika nagyobb kockákra, csíkokra vágva, legalább kétféle színben! És 1-2 jóízű, ropogósan friss (!) paradicsom (mérettől függően), félcentis-centis   1-2 ek olaj vagy diónyi zsír, só, bors, őrölt piros paprika és 4-6 tojás.

Szeretek apróra és vékonyra vágott, karikázott virslit, párizsit, felvágottat hozzáadni!

A zsiradékon az aprított  hagymát megpirítom, arra teszem felvágott-félét, ami akad odahaza, s rászórom a paprikakarikákat.

Pirítom őket nagy tűznél, és néhány perc után már teszem is mellé a paradicsomkarikákat. Sózom, borsozom, piros paprikázom.

Szintén sütöm erős tűznél pár percet, és amíg serceg, felütöm a tojásokat egy tálba, villával elkeverem, ebbe már csak tojásonként egy csipet sót teszek.

Ráöntöm a zöldségekre, és összekeverem. Azzal, hogy előre elkeverem villával („felverem”), összeelegyedik a tojás sárgája és fehérje, s még ráteszek egy lapáttal a keveredéssel, amikor a pirult zöldségekkel elkeverem. Ez attól jó –nekem-, hogy kicsi tojásdarabkákkal lesz tele a roppanós, húsos, pirult paprika és paradicsom. Nincs szaftja a lecsónak, (mondtam az elején, ez szinte nem is lecsó!), azt a keveset, amit a karikázott paradicsom enged, felissza a tojás.

Ahogy a tojás megdermed – tálalható, mert úgy jó, ha kicsit pépes marad, ahogy ezt a fotón is sikerült megörökítenem nektek. Nagyon szeretem, gyermekkorunkban gyakran ettük így odahaza.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr55450591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása