Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.11.04. 23:56 mijemaja

Dalma mini islere avagy ischlere kicsi és kihagyhatatlanul finom

Címkék: desszert sütemények étcsokoládé aprósütemény isler #összes Dalmától

mini isler Dalmától.JPGJudithkánál voltunk, és ezeket a lefotózott sütiket ettük, szép, finom és falatnyi islereket. Ezek honnan vannak? –faggatóztam, - A Dalma sütötte. Micsoda?! Hát ez a Dalma egyre jobban süt! Még hoztunk is belőle haza, és kevés lett a kóstoló. Meg is kértem a receptjét, mert ez egy nagyon jó isler recept!!!! és Dalma küldött egy emailt.

„Szia! Anyu mondta, hogy ízlett az Ischler ezért küldöm a receptet:)

puszi

Dalma

Ischler receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • a tetejére étcsokoládé+ kis margarin, esetleg kókuszreszelék
  • lekvár

Elkészítés:

ischler Dalma receptje.JPGA tésztához a hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, a hideg margarint darabkákra vágjuk és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk (az elején jobb morzsolni mint gyúrni, mert omlósabb lesz a tészta). Egy gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát körülbelül 3mm vastagra majd szaggatóval kiszaggatjuk párosan. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a korongokat és langyos sütőben megsütjük. Érdemes odafigyelni, hogy amikor éppen kezd megpirulni akkor vegyük ki, mert hamar kiszárad. Ha megsült és kihűlt lekvárral összeragasztunk egy aljat és a tetejét. Csokimázat olvasztunk (gőz felett egy edényben csokoládét, esetleg tortabevonót vajjal) és az ischler szeleteket fejjel lefele belemártjuk. Várjuk meg míg megdermed a tetején a csokoládé. Általában egy éjszaka alatt megpuhul. Sokáig eláll.”

isler Dalmától karácsonyra.JPGDalma a "nagy sikerre való tekintettel" a családi karácsonyi vacsorára is hozott belőle tavaly: hát, kívülről, mint a cukrászdai, olyan szép, belülről pedig sokkal, de sokkal finomabb! Úgy kellett eldugni magamnak az utolsó pár darabot. Figyelem! Családi kinccsé nyilvánítom Dalma mini isler receptjét!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr475615108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása