Judithkánál voltunk, és ezeket a lefotózott sütiket ettük, szép, finom és falatnyi islereket. Ezek honnan vannak? –faggatóztam, - A Dalma sütötte. Micsoda?! Hát ez a Dalma egyre jobban süt! Még hoztunk is belőle haza, és kevés lett a kóstoló. Meg is kértem a receptjét, mert ez egy nagyon jó isler recept!!!! és Dalma küldött egy emailt.
„Szia! Anyu mondta, hogy ízlett az Ischler ezért küldöm a receptet:)
puszi
Dalma
Ischler receptje
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 25 dkg margarin
- a tetejére étcsokoládé+ kis margarin, esetleg kókuszreszelék
- lekvár
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, a hideg margarint darabkákra vágjuk és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk (az elején jobb morzsolni mint gyúrni, mert omlósabb lesz a tészta). Egy gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát körülbelül 3mm vastagra majd szaggatóval kiszaggatjuk párosan. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a korongokat és langyos sütőben megsütjük. Érdemes odafigyelni, hogy amikor éppen kezd megpirulni akkor vegyük ki, mert hamar kiszárad. Ha megsült és kihűlt lekvárral összeragasztunk egy aljat és a tetejét. Csokimázat olvasztunk (gőz felett egy edényben csokoládét, esetleg tortabevonót vajjal) és az ischler szeleteket fejjel lefele belemártjuk. Várjuk meg míg megdermed a tetején a csokoládé. Általában egy éjszaka alatt megpuhul. Sokáig eláll.”
Dalma a "nagy sikerre való tekintettel" a családi karácsonyi vacsorára is hozott belőle tavaly: hát, kívülről, mint a cukrászdai, olyan szép, belülről pedig sokkal, de sokkal finomabb! Úgy kellett eldugni magamnak az utolsó pár darabot. Figyelem! Családi kinccsé nyilvánítom Dalma mini isler receptjét!