Volt avokádóm, fenyőmagom és bazsalikomom. Sajtom nem volt a pestóhoz. Gondoltam, összerakom, ami van, s úgy bevált, hogy azóta többször készítettem, mert imádom ezt a krémet pirítóssal! Olyan finom ez az ízkombináció, hogy első alkalommal ott túrtam fel a kukát, hagymahéj után kutatva, mert annyira finom volt, hogy az volt a meggyőződésem, biztosan van benne nyers hagyma, csak elfelejtettem, hogy beleraktam. nem emlékeztem rá, tettem-e bele véletlenül hagymát is. A hagymát ugyanis nagyon szeretem, de nyersen nem bírja az epém. Szóval nem hiányzott belőle a hagyma - és mégis kerek egész az íze, nem úgy, mint a hagymátlan körözöttnél, az ilyen körözöttnél nekem hiányzik!
Elmesélem, milyen egyszerű elkészíteni, s azt is, hogy nagyon könnyű megenni pirítóssal ezt a lágy, finom fenyőmagos avokádókrémet.
Hozzávalók:
- Egy avokádó,
- ½ -1 csípős paprika,
- 1-2 sült paprika azzal az olívaolajjal és pár gerezd fokhagymával, amiben sütöttem,
- 1-2 gerezd friss fokhagyma az üde fokhagymás aroma végett,
- egy tasak fenyőmag,
- só, citromlé, sok bazsalikom és bors.
- Kis snidling, vagy más zöldfűszer is jó bele.
Elkészítése:
A sült paprikát a vele sült fokhagymával és az olajával és egy kis bazsalikommal összeturmixoltam.
Az avokádót a friss fokhagymával és a fenyőmaggal összetöröm, a citromlével meglocsolom, a snidlinggel, húsos csípős paprikakockával és a turmixolt paprikapéppel elkeverem, sózom, borsozom. Csak ennyi - de az íze...Szuper!