Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.11.09. 21:37 mijemaja

Gundel palacsinta minálunk egy jó kis házi változat

Címkék: dió tejszín desszert sütemények rum palacsinták #összes csokoládépuding

Gundel palacsinta nálunk.JPGNem mondom, hogy ez Gundel palacsinta, mert ezt igazán csak a Gundel mondhatja el a palacsintáiról, de legjobb szándékom szerint olyasmi.  Ez is egyféle diós palacsinta, szinte mindenki ismeri, és csodák csodája, ezt a apátok – a nutellás mellett- szintén szereti!

1. Az én szintegundel palacsintámhoz készítek egy tejszínes-diós-rumos-porcukros keveréket:

  • megdarálom a diót, összekeverem annyi porcukorral, hogy csak kellemesen édeskés legyen, de ne túl édes,
  • hozzákeverek egy kanálka rumot (a kanál mérete függ a dió mennyiségétől,fontos, hogy ez csak pikánssá tegye, de ne uralkodjon a krémben se a rum, se az alkoholos íz), majd az egészet 1-2 kk-ek tejszínnel lazítom.
  • végül ezt a keveréket felforralom, kevergetve leveszem a tűzről, és kész is a főzött dióskrém a palacsinták töltéséhez.

2. Elkészítem a csokiöntetet, egy csokis-rumos mártást (hígabbnak kell lennie, mint a pudingnak!).

  • csokoládé pudingporból cukorral, vagy lisztből kakaóval és cukorral hígabb krémet főzök (egy egész adag pudingpor 4 dl tejjel, 2-3 ek cukorral, és még a csokis puding kakaóízét is erősítem 1 ek HOLLAND  kakaóval, - vagyis lisztes krémnél 2-3 ek jóféle holland kakaó kell bele)
  • Ha folyamatos keverés mellett felforraltam, megbugyogtattam, akkor langyosan összekeverem egy 10-15 dkg, előtte habosra kevert  vajjal. 

Gundel palacsinta töltése.JPG3. Háromszögletűre hajtom a megtöltött palacsintákat, és leöntöm egy csokoládés-rumos mártással. (nem csokipudinggal, mint ahogy azt sok helyütt adják!!) 

4. Végül kis tejszínhabbal díszítve tálalom. (Lányok, érdemes igazi felvert tejszínhabot használni, az a flakkonos növényszerű izéhab csak azonnali fogyasztásra jó!)

OP-ART vagyis egy másféle tálalás.

Gundel palacsinta op-art.JPGEhhez a fekete-fehér op-art tálaláshoz a fele palacsintára porcukrot szitálok, a másik felét  nyakon öntöm a mártással, és a tejszínhabot kis tálkában teszitek mellé. Ugye, szép? Az ötlet egy régi vendéglős palacsintázásom ajándéka.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr645622399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása