Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.01.13. 15:46 mijemaja

Fokhagymás petrezselymes olíva öntet húshoz salátához húsokhoz krémhez

Címkék: köret fokhagyma mártás petrezselyemzöld #összes balkáni konyha

A sült húsokhoz, halakhoz szoktam ezt az olajos petrezselymes fokhagymát elkészíteni. Igazi balkáni (előkelőbben mediterrán) öntet! Hasonlít a román muzsdéjra, de először Montenegróban ettem pont ilyennek, ahogyan készítem. Hal mellé kínálták. aztán Albániában is adták az…

Szólj hozzá!

2013.01.13. 15:09 mijemaja

Vajas spenót sült tökkel és főtt krumplival

Címkék: spenót sütőtök főzelék mártás főétel vegetáriánus #összes

Ez nem egy extra étek, nekünk vált be Fannnival, hogy a párolt sütőtököt kombináltuk a spenóttal. Egyiptomban voltunk, és a szállásunkon svédasztalos étkezés volt. Mindig végigjártam az ételeket, hogy összeállítsam azt, amit ennék (eleinte persze beleszédültem a dőzsbe, de…

Szólj hozzá!

2013.01.13. 14:36 mijemaja

Kurkumás rizs zatarral vagy sáfránnyal

Címkék: köret rizs kakukkfű kurkuma szezámmag fűszerkeverék #összes zatar rizses köret szelíd szömörce

Kitaláltátok, hogy a kurkuma antiszeptikus meg minden, és ha esszük, kevesebb lesz a pattanás rajtatok, hát a főzéseimnél minél többet használjak belőle. Nem sárgultunk még be tőle, de használjuk azóta is elég gyakran. Legtöbbször a rizsnél, ott kifejezetten szeretem, olyan…

Szólj hozzá!

2013.01.13. 13:15 mijemaja

Nudli köretként egytál ételként sósan készítve

Címkék: krumpli köret egytálétel előétel #összes krumplis köret Édestől Aszódról

Tulajdonképpen a szilvás gombóc tésztája kell hozzá, semmi extra. Azt tudjátok, apátok nem nagyon tésztás, miközben a tésztás ételek finomak, egészségesek és általában elég olcsók is. Ifjúkorunkban azzal töltöttem időt, hogy rájöjjek, a tésztafélék közül melyiket eszi…

Szólj hozzá!

2013.01.13. 11:31 mijemaja

Kocsonya készítés egy hagyományos szilveszteri-újévi étel falun

Címkék: népszokások hideg főétel előétel disznóhús húsok leveszöldség #összes kocsonyahús Édestől Aszódról tót konyha füstölthús

Szilveszterkor nem eszünk szárnyast, mert elrepül a szerencsével, tyúkot pláne nem, mert hátrakapar, halat sem, mert elúszik, rákot sem, mert hátramegy. Marhát ehetünk, de a disznó az igazi, mert az előretúrja a szerencsét. Disznó pecsenyének, töltött káposztának,…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása