Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.06.13. 22:02 mijemaja

pásztor pulykamell Icától avagy juhtúrós kolbászos töltött hús

Címkék: sült főétel csirkemell kolbász pulykamell juhtúró töltött hús húsok #összes Icától

Ica takarítónő volt a cégnél, mosolygós, vékony, az a fajta nehézsorsú nő, aki tisztességesen felnevelte a gyermekeit, és meg kellett tanulnia beosztani, s a semmiből is jót főzni. Ezt az ételt is ő mesélte el nekem, (az ananászos tejszínes csirkemellet is), kipróbáltam és…

Szólj hozzá!

2013.06.12. 22:25 mijemaja

Erdélyi köszmételeves vagyis egresleves Backamadarasról

Címkék: leves gyümölcsleves húsleves egres disznóhús piszke köszméte paszternák csirkeaprólék #összes

Kezdem a lényeggel, ez egy melegen fogyasztandó piszkés húsleves, tojássárgás sűrítéssel. A minap mesélte Ibi sógornőm, hogy életében először ilyet készített. Azt mondta neki a sógora, Karcsi (aki Backamadarasról jött a szőlőben segédkezni), de jó lenne egy kis…

1 komment

2013.06.12. 19:48 mijemaja

Csorbaleves Melinda szerint Aradról aprózott zöldborsós paradicsomos és csípős

Címkék: leves paprika húsleves zöldségleves zöldségek disznóhús lestyán erdélyi konyha #összes leveszöldségek Melindától Erdélyországból levescsont

Melinda gombócos csorbáját elébb leírtam, mint a sima csorbáját, pedig azt ettem először. A csorba „juliennre vágva” vagy „reszelt csorba” néven már meséltem nektek a zöldségek metamorfózisáról. Ugyanazon étel más és más, ha ugyanabból a kigyúrt tésztából más és…

Szólj hozzá!

2013.06.11. 23:51 mijemaja

Savanyú szűzpecsenye fokhagymával sütve gránátalmalével vagy szósszal pácolva

Címkék: sült fokhagyma főétel disznóhús szűzpecsenye húsok borecet #összes gránátalmalé

A szűzpecsenyét felszeletelem, gyengéden kiveregetem, sózom. . Nagyon szeretem ezt a húsfajtát – udvarolni szoktam érte a henteseknek, úgy veszek karajt, hogy rajta legyen – talán ebből a legjobb (de mindenképpen az egyik legjobb!) a hirtelensült, lehet megtölteni, más húst…

Szólj hozzá!

2013.06.11. 23:22 mijemaja

Háromszínű rizs

Címkék: köret rizs vadrizs jázminrizs #összes vörös rizs rizses köret

Szokás úgy háromszínű rizst készíteni, hogy az alap fehér rizst elkészíti az ember, harmadolja és szinezi. Pl. Fehér (marad a rizs üresen), sárga (kurkuma, sáfrány), zöld (spenót, zöldborsópüré, korianderpép, zeller, petrezselyemzöld-pép vagy más zöldségpép…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása