Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.01.26. 19:03 mijemaja

Húsvéti sonka levében főtt tojás és a szalonnabőrös abalében főtt tojás aszódi meséje

Címkék: reggeli húsvét tojás krumpli sonka egytálétel előétel főtt tojás tojásétel #összes Édestől Aszódról tót konyha

Húsvétkor sonkát főzött a Galgamentén, akinek csak futotta rá. A sonka aztán sosem egymaga főddögélt, voltak mellette zöldségek, fűszerek, s kiemelten krumpli majd a végén már tojás is. Így volt kerek a húsvéti asztal, a sonkalében főtt ízletes tojás, a sonkalében főtt…

1 komment

2013.01.26. 16:57 mijemaja

Savanyú főtt tojások Aszódról avagy a palóc féle húsvét utáni savanyú ecetes főtt tojás

Címkék: reggeli tojás feltét előétel savanyítás savanyú tojás főtt tojás #összes Édestől Aszódról tót konyha ecetes tojás

Eredetileg kemény tojás maradékot hasznosított így az Édes odahaza Aszódon. Húsvét tájt, ha sok a maradék főtt tojás, és ennénk valami mást is, akkor az egyik menekülési útvonal a tojás ízének módosítása, pl. savanyítással, s ezzel a tojás is tovább lesz ehető, ami…

Szólj hozzá!

2013.01.24. 01:44 mijemaja

Rajnai rizling kóstolgatása avagy mi a különbség bor és bor között plusz füstölt tonhalsaláta

Címkék: saláta rajnai rizling halak borkóstoló fehérbor #összes Villányból füstölt tonhal

“…A szőlőskertek fölött hulldogáló eső (amelyet végtelen nyugalommal hallgatnak a kertek) tüzes nedvvé válik. A tüzes napsugár átformálódik a szőlőkön, megöleli a hegyet. Most még egyforma a szőlőfürt mindenütt ezen a darab földön, ahol szőlő terem. De majd ha borrá…

Szólj hozzá!

2013.01.23. 22:55 mijemaja

Paradicsomos hús Ibitől Villányból

Címkék: főétel disznóhús paradicsompüré húsok disznócomb #összes Villányból Ibitől

Apátok nagyon szereti ezt a paradicsomos húst, és ebből is többször tud enni, vagyis nagyon kedveli, és ízletes, de nem arrogáns az íze (tudjátok, ő a túl agresszív ízeket nem bírja... ). Meséli, gyerekkorában gyakran evett ilyet, nagymamátok és nénikétek egyaránt…

Szólj hozzá!

2013.01.23. 22:48 mijemaja

Vasalt csirke narancsosan

Címkék: sült narancs főétel vasaló csirkehús húsok #összes

Szeretem a nagy parazsas vasalómat, amivel tudom sütés közben puhítani a húsokat. Gyakran használom, mert alatta klasszul megpirulnak a hússzeletek, és szinte bármelyik hús finomabb lesz tőle. Ehhez a narancsos változathoz valók: Kicsontozott csirkecomb vagy mell (vagy egy-egy –…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása