AJÁNLÁS
Ahogy költözgettem az életben, úgy költözött ez a tűzhely is, nyitott voltam, befogadtam sokféle újonnan megismert finomságot is, miközben igyekeztem megőrizni az egyszervolt aszódi sparhelten főtt egyszerű ételek ízeit is.
Keresztapánk mindig is tudta, én csak mostanában ébredtem rá, hogy az élet szépsége az ételeinkben is ott lakozik. A mai világ tele van kulináris élvezetekről szóló mindenfélével (főzős műsorok, TV-csatorna, újságok, könyvek, blogok, internetes portálok), de én most már, kicsit bölcsebben, mint eddig, csak megállni szeretnék egy-egy elkészült étel után, és azt mondani: lányok, ezt így csináltam, ilyen lett, akarjátok látni?
Mert most már nagyon szeretek megszusszanni egy-egy kávé, süti, egy tál étel mellett, élvezni a konyha adta békét és örömet: az alapanyagok valódi ízét, az ételek zamatát, s nemcsak megtérvén őseinkhez, de egy tojásrántotta után is megköszönni az élet ajándékait, ahogy Vörösmarty is tette, (csak ő a könyvtárban gondolkodott, nem a konyhában): Köszönjük élet! áldomásidat, Ez jó mulatság, férfi munka volt! ...
Ezeket az ételeket esszük, ezekben az ételekben (is) az életünk. Bátran ajánlhatom bárkinek, unokahúgaimnak, unokaöcséimnek, de persze és legfőképpebben a lánykáimnak, mert ne feledjék, hogy ez a konyhai receptrögzítés rólunk és elsősorban nekik szól.
Szóval kedves lányok, gyertek velem, és nézzétek meg, hogyan és miért főz így az anyátok….