Facebook

Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Ajánlat

linbrunn.JPG

               www.linbrunn.hu

vinoron.JPG

                www.vinoron.hu

 

osszesrecept.hu

Legjobb receptes blogok

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.07. 10:24 mijemaja

Sajtos vagy sajtkrémes reggelik

Címkék: reggeli uborka sajt tejföl cukkini vaj előétel #összes

 

Szeretjük a sajtokat.

Ezért készítek annyiféle sajtkrémet belőlük.

 

-          reszelem és / vagy kockázom a sajtokat,

-          összekeverem őket tejföllel /tejszínnel /joghurttal / majonézzel

-          nagyon szeretem a puha ömlesztett sajtokat keverni más, keményebb sajtokkal! Pl. tejszínes krémsajt, mascarpone sajt

-          fűszerezem: sóval, borssal,

-          adok hozzájuk zöldséget: aprózott hagymát vagy szétzúzott fokhagymát vagy uborkát, cukkinit

-          zöldfűszereket adok mellé: kaprot, petrezselyemzöldet, zamatos turbolyát, illatos koriandert, stb.

-          mehet hozzá gyümölcs: almakocka, körtekocka,

-          főtt tojás

-          savanyúág összevágva, különösen a csemege vagy a kovászos uborka

-          mustár, olívaolaj, stb.

-         

 FONTOS: finom vaj hozzá, habosra keverve!!

A kész krémet esszük, esszük…

- kenyéren

- pirítós kenyéren

- meleg szendvicsen

- zöldségekbe töltve (uborka darabba, paprikába, paradicsomba, stb.)

EXTRA ELKÉSZÍTÉSE:

Apátok egyik különleges fokhagymás uborkáját úgy készítem, hogy a vékony csíkokra vágott uborkákat megkenem fokhagymakrémmel, összetekerem és hagyom érlelődni picit – aztán hammm! Sec-pec elfogy.

Innen jött az ötlet a sajtkrém hasonló tálalására.

Uborka vagy cukkini csíkokat vágok.

Megkenem sajtkrémmel.

Megszórom zöldfűszerrel és/vagy aprózott színes paprikazúzalékkal.

Feltekerem.

Ez jobban csúszik, mint a fokhagymás uborka, ezért ha szétmenne, simán fogpiszkálóval összetűzöm. Pirítós kenyérre téve igen extra látvány – és finom! Egészséges is – kell ennél több?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr582062317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.