Facebook

Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Ajánlat

linbrunn.JPG

               www.linbrunn.hu

vinoron.JPG

                www.vinoron.hu

 

osszesrecept.hu

Legjobb receptes blogok

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.07. 10:31 mijemaja

Tiramisu, ha nem a Fánié, hanem tojáshabbal készült

Címkék: tojás édesség mascarpone desszert babapiskóta #összes

Ez a lefotózott tiramisu nevezetes, mert Fanni készítette a vezetésemmel.

Annyiban tér el Fániétól, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verve belekevertük a krémbe.

 

Szóval a recept: 4 főre alig elég, amit leírok, de csak kb. 250 g mascarpone volt itthon, ahhoz igazítottuk az itt leírt mennyiségeket.

 

3 tojást feltörtünk, külön választottuk a sárgáját a fehérjétől, és a fehérjét egyből beraktam hűlni, a sárgáját az asztalra melegedni.

Hozzáadtunk 3 púpos ek porcukrot (a porcukor mennyisége egyenesen arányos a tojáséval, annyi kanál kell, amennyi tojás, én általában 5 tojásból készítek egy adagot, hogy lehessen repeta is – többől nem merek, nem szívesen rakom el a tojások nyersesége miatt), és habosra keverjük. (Akkor habos, ha már szinte fehérlik a tojássárgája.)

 

Hozzáadjuk a mascarponét, és én itt szoktam elgyengülni, belekeverek

-          egy kis rumot

-          vagy egy kis likőrt (kávékrémlikőrt, csokilikőrt, stb.)

Szépen összekeverjük.

 

Nekilátunk a tojásfehérjéket habbá verni: kőkemény habbá, ezt már demonstráltam képen,

a lefelé tartott tálból a hab nem eshet ki.

 

Az egészet összekeverve (a habot óvatosan – ne törjön össze keverésnél) – megyünk összeállítani a tiramisut.

 

A kávéba is teszünk egy kis rumot (Váncsa úr, hallod?!), netán egy kis tejszínt, és abba mártogatjuk a piskótákat, majd egy tálba lerakjuk.

Ráöntjük a krém felét, megszórjuk (vagy ezt a réteget nem szórjuk) meg kakaóporral, szitán keresztül.

Jön a következő réteg babapiskóta, ehhez a kis adaghoz elég volt egy doboznyi, de többet készítek elő, nehogy kevés legyen.

Újabb krém, rá a kakaópor, lehet díszíteni is, mint mi egy kis csokiöntettel becsíkoztuk, pirított darált dió, étcsokoládé reszelék vagy forgács, stb. de ha semmi sem kerül rá, akkor is jó lesz.

 

5 tojásnál van lehetőség még egy réteg krémre, vagyis 3 emeletes lesz a tiramisunk.

 

Hűtőben muszáj neki adnunk pár órát (legalább egy fél napot) az összeérésre, aztán elővesszük, megosztozunk rajta és megesszük. Nem hagyom elől, nem szeretem sokáig őrizni, inkább megeszem a maradékot.

Az anyukák popója a maradék kajáktól hízik, ez tuti.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr442062330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.