Facebook

Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Ajánlat

linbrunn.JPG

               www.linbrunn.hu

vinoron.JPG

                www.vinoron.hu

 

osszesrecept.hu

Legjobb receptes blogok

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.09. 13:43 mijemaja

Pulykaaprólék leves

Címkék: leves pulyka leveszöldség #összes

Hozzávalók:

-          pulykaaprólék: két szárny, nyak, szív, esetleg máj, nyesedékhús
-          leveszöldség, minél több és többféle (Vigyázzatok, nehogy túl sok legyen benne a répa, akkor túl édessé válhat a leves! Ne feledjétek: fehér répa nélkül nem is jó a leves!)
-          só, fehér bors, zöldfűszer
-          egy kis liszt, tej vagy tejszín a ragus változathoz
-          levesbetét is jöhet, legjobb a vajas galuska.
 
Elkészítése:
 
  1. Felteszem a húst hideg vízben, egy hagyma és fűszertojásban pár szem bors társaságában. Enyhén sózom, gyöngyöztetem.
  2. Ha kezd puhulni, hozzáadom a megpucolt, feldarabolt zöldségeket. Ha puha a zöldség, puha a hús, nagyon picit, épp csak opálosra sűrítem egy tk liszt és 1-2 ek tej segítségével.
  3. Jó a levesbetét bele: galuskát, tésztát szoktam belefőzni.
  4. Zöldfűszerrel tálalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr692068834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.