Facebook

Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Ajánlat

linbrunn.JPG

               www.linbrunn.hu

vinoron.JPG

                www.vinoron.hu

 

osszesrecept.hu

Legjobb receptes blogok

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.10. 11:13 mijemaja

Harcsapörkölt legjobb túrós csuszával

Címkék: harcsa pörkölt halak főétel #összes

Én szerettem a harcsapörköltet, felénk a Bangó Gyuriék nem is akármivel: túrós tésztával ették – erre tessék, most olvasom, hogy ez így igazi ínyenc falatnak minősül!! Apátok kedvérét úgy is elkészítettem…

A harcsafilének lehúzom a bőrét, és igyekszem szépen felkockázni, elvégre pörkölt lesz belőle.
A Trófeában hosszabb csíkokra vágták – lányok, lehet választani!
 
A halat kevés fokhagymás olajba teszem, addig várakozik, amíg elkészítem a pörkölt alapot.
 
Szokásos pörköltalapot készítek:
-          hagymát aprítok
-          kevés zsiradékon megpirítom
-          megszórom jóféle piros paprikával, sózom, borsozom, kevés őrölt köménymagot szórok rá, egy kevés paprika/paprikakrém, 1-2 paradicsom, vagy egy kevés paradicsomlé/püré is mehet hozzá, végül tehetek bele babért is, - szóval ahogy egy pörköltet elindítok.
-          Miután a hal szereti a csípőset (gondoljatok csak bele, a halászlé milyen finom kellemesen csípősen!!) – ezért teszek bele 1 tk-ek erős paprikát, vagy belevágok egy kis chili paprikát, vagy erőspistából illetve társaiból valamelyiket teszek hozzá.
-          Felengedem egy kis vízzel.
-          Jó hosszan gyöngyözgetem – érdemes türelmesnek lenni, néha pótolni az elforrt vizet, vigyázni, ne égjen oda.
 
Ha a pörköltalap elég egynemű, akkor beleforgatom a harcsadarabokat.
Összeforralom kb. 5 percig, (nem keverem, rázogatom!!!!) – aztán lefedem, és hagyom lefedve, puhul még valamennyit saját párájában.
Aztán csak tálaljuk akár túrós csuszára is…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr882071137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.