Facebook

Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Ajánlat

linbrunn.JPG

               www.linbrunn.hu

vinoron.JPG

                www.vinoron.hu

 

osszesrecept.hu

Legjobb receptes blogok

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.10. 10:59 mijemaja

Laskagomba leves

Címkék: leves gomba tejföl leveszöldség #összes

Mondhatnám azt, hogy mindegy, milyen gombából készítitek a levest, ugyanúgy kell készíteni – de többféleképpen is lehet gombalevest főzni, és ez egy picit másabb, mert a laskagomba intenzívebb, jellegzetes íze elbírja, hogy a levest:

-          vadasan indítom és
-          tárkonnyal ízesítem a végén.
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
-          valamennyi gomba (20-40 dkg elég egy levesbe, az a kérdés, megijesztitek-e vele, vagy gazdagabban adjátok – Édes az előbbit „gombás” levesnek mondta, ez utóbbit „gombalevesnek”, elvégre van benne elég gomba)
-          1-2 répa, fehér répa kell bele, a többi zöldség már ajándék hozzá
-          Egy fej hagyma
-          1 ek zsiradék
-          Tejföl/tejszín sűrítésnek
-          Só, bors, paprika, tárkony ízlés szerint
 
Elkészítése:
 
  1. Úgy indítom, mintha vadas lenne belőle:
-          igen apróra vágom a hagymát,
-          megreszelem a répát és a fehér répát (ha van más zöldség, azokat csak kockázom
-          összetépkedem az alaposan megmosott gombát
  1. Egy lábasban kevés zsiradékon megpirítom a hagymát, ha fonnyad, rádobom a zöldségeket, és nagyon jól átpirítom őket.
  2. Ha már barnul a sárgarépa, akkor adom hozzá a gombát, azt is jól átforgatom. 1 ek vizet adok hozzá, hogy jobban piruljon, de ne égjen le (a laska nem túl lédús, szárazabb, mint más gombák).
  3. Felöntöm annyi vízzel, amit a levesnek szánok, (4 főre kb. erős liternyi vízzel).
  4. hagyom párolódni, csendesen forrni, és 20-25 perc múlva kész.
  5. Behabarom tejfölben elkevert ½ ek liszttel, amihez 1 tk piros paprikát is elkeverek.
  6. Jól összeforralom, elzárom, és mehet az asztalra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr32071095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.