Facebook

Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Ajánlat

linbrunn.JPG

               www.linbrunn.hu

vinoron.JPG

                www.vinoron.hu

 

osszesrecept.hu

Legjobb receptes blogok

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.10. 11:15 mijemaja

Majonézes saláta leveszöldséggel

Címkék: reggeli saláta köret majonéz előétel leveszöldség #összes

Szeretem sok zöldséggel főzni a leveseket, és azokat könnyű elfogyasztani:

-          kiteszem egy tányérban az asztalra – és elfogy
-          kiteszem a leves mellé az asztalra, akkor már maradhat belőle (ez már lehet saláta alap!!)
-          nem teszem az összes zöldséget a leves mellé, hanem félreteszek belőle salátának
 
A mindenféle maradék zöldséget homogén méretre aprítom, rendszerit összekockázom.
 
Az öntet a következő (külön edényben keverem össze, de itt a képen szerettem volna nektek megmutatni legalább nagyjából a hozzávalókat, vagyis teszek hozzá:
-          majonézt
-          joghurtot (vagy tejfölt, krémsajtot, tejszínt)
-          mustárt, magocskás mustárt
-          Szórok rá borsot, sót, kevés (csipetnyi) porcukrot
-          Belefacsarok citromlevet
-          Belevágok gyümölcsöt (a képen látható salátánál éppen zöldalmát és kivit)
-          Kevés ízes olíva olajat is csurgatok bele, had együk nyersen, had méregtelenítsen minket
 
Az egészet összekeverem, hűtőben érlelem pár órát és megesszük.
Kerülhet bele a fentieken túl:
-          Sajt (kockára vágva, reszelve, csíkozva, többféle fajta sajt együtt vagy külön)
-          főtt tojás reszelve vagy kockázva
-          savanyúság aprítva
-          retek (fehér, fekete, bármilyen)
-          póré, hagymafélék kockára vagy karikára vágva
-          zöldfűszerek
-          kapribogyó stb.
 
 
Ezeken a képeken „német sonkának” nevezett felvágottal és mellé tálalt, besózott retekkarikákkal ettük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr152071139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.