Elismerem, az oldalason nem túl sok minden ehető van, ami ehető, az is zsíros, és még az is lehet, hogy valahol mindvégig sír a koleszterin, de az oldalas akkor is finom.
Tagline
2010.08.03. 13:31
Jóska sógor sült oldalasa vagy füstölt oldalasa fokhagymával sütve
Címkék: sült fokhagyma főétel oldalas húsok aszódról #összes jóskasógortól
komment
2010.08.03. 13:28
Ancsi néni csirkemelle töltötten elkészítve
Címkék: fokhagyma főétel csirkemell szalonna #összes
Tessék csak megnézni a képen: omlós, ízletes, illatos, finom így is.
komment
2010.08.03. 13:25
Káposztasaláta sózva Édes szerint
Címkék: saláta káposzta édestől aszódról #összes
Ehhez a
káposztát éles késsel, kézzel kell szeletelni.
komment
2010.08.03. 13:21
Vadmalac gerinc comb vagy tarja aludttejben pácolva és sütve
Címkék: sült vadhús vadmalac aludttej #összes
Amikor nagy ritkán olyan nemes apróság kerül a konyhámba, mint a vadmalac gerincvége, akkor nem szabad túlkomplikálni sem a pácolást, sem a sütést.
- Egy mélyebb tepsibe, jénaiba vagy cserépedénybe teszem a pácból a húst.
- Picit besózom, ráöntöm az aludttejes pácot, beszórom fokhagymával, és egy pici olajjal azért meglocsolom, aztán lefedem.
- Az aludttejes edényt beteszem a hideg sütőbe.
- Bekapcsolom és sokáig ámde alacsony tűzön megsütöm.
A vége finom, omlós, ízes hús, és egy ízletes, sűrű mártás. Ki nem találnátok, hogy aludttejből alakult!!
Ha összeturmixolom, akkor szép selymes lesz – a képen a sült fokhagymák benne vannak egészben.
komment
2010.08.03. 12:30
Töpörtyűs krumpli
Címkék: krumpli köret háj #összes
Na, ne
gondoljatok nagy dologra.
Amikor veszek kacsa, liba vagy disznóhájat, néha tepsiben sütöm ki. A még nem ropogós töpörtyűkezdemények mellé beteszem az előre elkészített krumplikockákat.