Stefánia marhasült azaz főtt tojással töltött stefánia vagy felsál

Stefánia marhasült azaz főtt tojással töltött stefánia vagy felsál

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

Itt tojással és darált hússal töltöttem a marhahúst…  emitt tojással és sajttal, s Jutka körettel tálaltam Az elején tisztázom, ez nem a stefánia vagdalt! Annál vagdalthús golyót (pogácsát) töltök főtt tojással, a stefánia marhasültnél a marhahúsdarabot töltöm.…

Kovászolt cékla avagy cékla kovászolása

Kovászolt cékla avagy cékla kovászolása

mijemaja 0

a kovászolandó cékla az ablaban egy naposan....    öt naposan......egy hét után roppanósan, kovászolva Sokféle savanyút készít az ember, s szinte mindenféla zöldségből van is rá lehetősége. A céklát mi Aszódon sose kovászoltuk: ettük ecetesen, kész. Aztán…

Stroganoff marha céklával

Stroganoff marha céklával

orosz konyha

mijemaja 0

Ha erős, tartalmas hús kerül a konyhátokba, akár marha, akár vad, érdemes Sztoganoff-féle ízesítéssel készíteni. Azért nem „módra”, mert az hirtelensült pirítást igényelne – s nem párolást, s arra nem minden hús alkalmas. Persze ha bélszín kerül a konyhába, akkor azt…

Tonhal saláta héjában sült krumplival

Tonhal saláta héjában sült krumplival

Kenyér nélküli reggelihez

mijemaja 0

Amióta apátok nem eszi a kenyeret, igen sokféle salátát prezentálok neki, ez épp olyan, hogy nem is igényel kenyeret, a héjában sült krumpli és a zöldségek a hallal, zöldfűszerrel együtt lazán ehetőek, tökéletes harmóniát adnak kis a tányérunkon. Az a jó benne, hogy…

Olajos kis halak sprotnik tálalása szépen

Olajos kis halak sprotnik tálalása szépen

mijemaja 0

Ha nincs itthon semmi, akkor is akad (OK, több éves) halkonzerv, s váratlan vendégek elé a tót családok még az üres spejzet is kiborítják… Szóval ilyenkor egy menedék a halkonzerv, amit éppen így tálaltam. Hát, ez nem épp egy magas szintű recipe, csak egy tálalási ötlet…

Fetasajt hamis dióolajban vagyis diós olajban  pácolva

Fetasajt hamis dióolajban vagyis diós olajban pácolva

mijemaja 0

A dióolaj drága, nehezen kapni és hamar megavasodik. Csapda, hogy alig merem használni, mert drága, tartogatom, aztán dobhatom ki, mert avas. A hamis dióolaj egy kiút ebből a csapdából, ajánlom nektek is. Úgy lesz dióolaj hatású-ízű olajam, hogy nem sajnálom használni még a…

Tamás gyors majonézes krumplija GLOBUS majonézzel

Tamás gyors majonézes krumplija GLOBUS majonézzel

mijemaja 0

Jómagam a majonézt leggyakrabban magam keverem, aztán ízesítem, fűszerezem, citromlével savanyítom, úgy készítem azt a majonézes krumplit. Bezzeg Tamás!  nekiáll, összecsapja, és ugyanolyan finom. Ha van valami krumplimaradékom, 5 perc alatt a tányérján a saláta, és bármi…

Marinált feta vagy kecskesajt csípősen

Marinált feta vagy kecskesajt csípősen

mijemaja 0

Egy gyors döntés jó és azóta már sűrűbben ismételgetett eredménye ez a saláta, vagyis maradékhasznosítás szüleménye - de bevált és merem ajánlani bárkinek! A sült paprikasalátámból maradt egyetlen darab a finom fűszeres ecetes-olajos levében – néztem, gondoltam, ez…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes