Édes féle levesben főtt orja

Édes féle levesben főtt orja

Gyermekkorom galgamenti palóc konyhája

mijemaja 0

Ugye tudjátok, hogy különféle karajcsontokból tarjacsontból nem orjalevest készít sok család?  Az húsoscsont leves – finom, sőt, nagyon finom. Ámde az orja az több egy karajcsontnál – az velős karajcsont a disznóvágásból – csak akkor készíthető! Akkor beszéljünk…

Narancsméz a citrusfélék mézeihez tartozik

Narancsméz a citrusfélék mézeihez tartozik

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

A mediterránumban narancsligetek, erdők vannak, nem csoda, ha a szorgos méhecskék narancsvirág nektárból igazi narancsmézet tudnak összehozni. Világos színű, kristályosodik, de így is igazi csemege – nagyon finom illattal, kellemes ízzel. Krémesre kristályosodik – vagyis…

Gesztenyeméz

Gesztenyeméz

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

A gesztenyeméz színe gyönyörű, mint a borostyáné, a világos borostyántól a sötétebb barnás árnyalatig, néha sötétebbre, vörösbe hajlóra is bukkantam már piacon. Az illata pedig mint a gesztenyevirágé. Nagyon jellegzetes íze van – még a tejeskávéba sem az igazi, annyira…

Almás mákos palacsinta erdei öntettel

Almás mákos palacsinta erdei öntettel

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

Apátok szereti a mákot, nem nagyon szereti a palacsintát, mi nagyon szeretjük a palacsintát és nem annyira a mákot, a mákos palacsintákban együtt tudunk palacsintázni – ezért próbálkozom annyiféleképpen készíteni… 1. A palacsintákat megsütöm. Egy kis információ a…

Csobán Örzse néni pörköltje kenyérrel sűrítve

Csobán Örzse néni pörköltje kenyérrel sűrítve

Gyermekkorom galgamenti palóc konyhája

mijemaja 0

Na, ne gondoljatok nagy dologra, ő is úgy készítette a pörköltet, mint mi, de ő  barna kenyérrel sűrítette be a pörkölt szaftját. Elkészítettem, jó tartalmas lett - teszteltem másokon: senki sem mondta meg, hogy kenyérrel sűrítettem a finom, erős szaftot, viszont…

Gyógyító hársfatea

Gyógyító hársfatea

mijemaja 0

Amikor náthásak vagyunk télen, és valami nagyon finom meleg gyógyító  italra vágyunk, akkor igyunk hársfateát, vagyis hársvirágteát. Lehet mézzel, citrommal, lehet magában is, mert nagyon könnyű meginni, olyan jóízű – ami gyógyteától nagy szó.  Ez volt Édes…

Grúz almás dióval töltött csirke

Grúz almás dióval töltött csirke

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

A receptem emlékképek alapján került újragyártásra. Tagadhatatlanul szeretek enni, érdekelnek és előhívhatóan megmaradnak bennem az ízek (vannak határozott ízemlékeim), és már evés közben is próbálom elképzelni, hogyan is készítették az ételt, s általában meg…

Fokhagymás tejben pácolt és sült csirkemell

Fokhagymás tejben pácolt és sült csirkemell

Gyermekkorom galgamenti palóc konyhája

mijemaja 0

Először elmesélem, én hogyan készítem nektek ezt az egyszerű finomságot, aztán azt is elmondom, Ica hogyan cifrázza (sajttal, tejszínnel gazdagítja! és többet dolgozik vele). Én ebben a sima tejes fokhagymás húsban azt szeretem,, hogy szinte semmi munka sincs vele, a…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes