Judithka petrezselymes sült garnélarákja

Judithka petrezselymes sült garnélarákja

mijemaja 0

Azt mondja nekem Judith, hogy a hétvégén ráér, leírja a garnélareceptet. Na ne már – hitetlenkedtem- nem is eszel úgy halat, rákot, kígyót, békát, (se Édes, se az ő édesanyja, az én Zsuzsa nővérem nem főzött ilyet, az édesapja, Jóska sógor a kecskebéka combig jutott el …

Montenegrói Tonhalas saláta a Kotori öbölből

Montenegrói Tonhalas saláta a Kotori öbölből

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

Ez nontenegrói eleség volt. Imádtam reggelente ezt enni, és most is könnyen készítem azóta is reggelire, mert hamar megvan, jóízű és nemcsak könnyű enni, hanem egészséges is. Tudjátok: Pompeius óta tudjuk, navigere necesse est, vagyis hajózni muszáj – halat enni éppúgy.…

Zöldborsókrémleves Dávidtól – Nigella takonylevese

Zöldborsókrémleves Dávidtól – Nigella takonylevese

Dávid konyhája

mijemaja 0

Dávid küldte el egy kedvenc levesét. Dorisz nézi: Jéé, ezt én is próbáltam! Ez a mozzarella sajtos zöldborsóleves! S te is hallowenre készítetted a gyermekednek?- kérdeztem. Nem, arra sima paradicsomlevest hoztam össze szemgolyó formájú habcukrokkal – a srácoknak nagyon…

Házi rétes Anna nagymamájától és Annától

Házi rétes Anna nagymamájától és Annától

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

Anna meglepett minket rétessel. Szoktam én is készen vett réteslapból készíteni, úgy is szeretem, azt hittem, Anna is ilyet készített a nagymamájával – hát nem: Anna HÁZI RÉTESTÉSZTÁT készített, s abból lett nelünk ez a finom, könnyű, ízes rétes! Mondtam, nagyon nehéz…

Körteleves vérszilvával készítve és yucca virággal tálalva

Körteleves vérszilvával készítve és yucca virággal tálalva

mijemaja 0

Az édes kásás körte és a savanykás, húsos vérszilva együtt egy kis citromhéjjal fahéjjal megbolondítva – cukor nem is kell hozzá, ha a körte önmagában elég édes! Fűszerek: fahéjrúd, szerecsendió csipetnyi belereszelve, szegfűszeg – érdemes a kicisket (szegfűszeg)…

Vérszilva leves tisztán és egyszerűen

Vérszilva leves tisztán és egyszerűen

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

A vérszilvát meglelem, lelopikálom, (kicsit zavar, hogy az utcai díszfa ugyan mindenkié, de a termését privatizálom, de megfigyeltem, ha ott marad, csak lerohad, az utca és a főkert rossz gazda). Otthon alaposan átmosom. A leves elkészítésénél egy alapelvem van: ami ennyire finom…

Aszódi cigány ételek és Bangó Kató dicsérete valamint Bangó Kató salátája

Aszódi cigány ételek és Bangó Kató dicsérete valamint Bangó Kató salátája

KATÓ SALÁTÁJA paradicsomos újhagymás fejes saláta

mijemaja 1

Egyszerű paradicsomos újhagymás fejes saláta, de olyan finom volt, ahogy Katóéknál ettem, hogy megkértem, írja le, hogyan csinálja. Aztán persze kimentünk a kertbe, (akkor még megvolta kertje, a háza, balsorsa nem vitte hátra a fészerből neki kialakított szoba-konyhába lakni),…

Vasalt csirke grúz módra tapakában

Vasalt csirke grúz módra tapakában

mijemaja 0

Ez a tapaka nevű csirke a "tapaka" nevű edényben készül, innen a neve. A vasalást a tapaka, egy speciális öntöttvas edény fedele biztosította, gyakorlatilag „beleesett az edénybe, és mert jó nehéz volt, lenyomta a húsokat sülés közben. Tapakám nincsen sajnos (más húshoz is…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes