Őszi paprika szárítása Villányban

Őszi paprika szárítása Villányban

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

              Villányban a szomszédok és mások is őrölt paprikának való paprikát termesztenek. Szedhettem belőle magamnak. Egyet megkóstoltam, mert kicsit olyan kápiásnak találtam, de vékonyabb húsú, és mint kiderült, igen erős, és az…

Savanyú zölddió karácsonyi asztalra

Savanyú zölddió karácsonyi asztalra

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

Az előkészítés egyezik a normál zölddió előkészítéssel (ezt már leírtam, és ha tudnám, idehivatkoznám nektek, efféle tudomány híján keressétek meg a blogban „zölddió szirupban” címszó alatt): röviden szólva, az előkészített, átszurkált éppen elég nagy és elég…

Mádi kökénylekvárja ahogy én készítem

Mádi kökénylekvárja ahogy én készítem

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

  Mádi egy kilónyi kökényre egy kiló cukrot számolt, de miután elkészítettem, én felére redukáltam a cukormennyiséget.  A cukor a tartósítást is szolgálja, minél többet teszünk a lekvárba, annál tovább áll el, de nálam ez nem igazán tétel, mi megesszük pár…

Vajhal egyszerűen citrommal olajjal és fokhagymával

Vajhal egyszerűen citrommal olajjal és fokhagymával

mijemaja 0

A vajhalról három fontos információt kell tudnotok: először is, hogy finom (pedig a Brehm szerint nem is ragadozóhal!),  másodszor, hogy igencsak gyorsítja az emésztést, és ezzel finoman fogalmaztam meg azt a tényt, hogy átgázol a beleinken, és izé, mondjam azt, hogy meghajt.…

Lazac provenszi fűszerkeverékkel

Lazac provenszi fűszerkeverékkel

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

Már mondtam nektek, ha lazac, akkor csak finoman ízesítsétek a finomságot. Ha nem az alapvető olaj-citrom-fokhagyma szentháromságát használom, akkor ilyen hozzáillő finomság a szalonnás spenót, vagy a cayun (cajun) netán a provenszi (provance-i) fűszerkeverék. Ha ez utóbbival…

Zebratorta Dalmától

Zebratorta Dalmától

Dalma konyhája

mijemaja 0

Ez a torta várt albániai csavargásunkból hazatérve, Dalma sütötte, nagyon finom volt és keresztapátok, tamás is beszállt a fogyasztásába, versenyt dicsértük. Megállapítottuk: Ez a Dalma igen jól süt, (férjhez mehet így már a leány) - de hogy csinálta ezt a zebramintát?…

Sós erjesztésű vagyis sós vizes zöld paradicsom Irma néni módra

Sós erjesztésű vagyis sós vizes zöld paradicsom Irma néni módra

Erdélyi konyha

mijemaja 0

Ibiéknek Villányban, Irma néniéknek Aradon, Albinak Zágonban ott a kert s abban nő a paradicsom, mellette a torma a kiásható gyökereivel. Na az ilyesmik miatt kell az embernek a kert, különben nehezen tud ilyen sós erjesztésű zöldparadicsomot készíteni – szerencsére a piacokon ki…

Sós erjesztésű káposzta zöldségekkel kaukázusi módon

Sós erjesztésű káposzta zöldségekkel kaukázusi módon

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 4

Ilyen káposztát tényleg esznek messzi Kaukázusban, és egészségesek is az emberek! Igazi probiotikum az a savanyúság!  Ha az ízét jellemezni akarom, férfiasan zamatos, ropogós és egységes csípős íz jellemzi minden alkotórészét. A zeller így igazi afrodiziákum… S ha a…

Cajun lepényhal igen csípősen

Cajun lepényhal igen csípősen

mijemaja 0

A Habanero paprika igen előkelő helyen áll a csípős paprikák élmezőnyében. Tamás azt mondta, már akkor is szappannal kell kezet mosni, ha megfogom. Mostanában lehet ilyet kapni a tesco-ban, a „hapalenyo”, vagyis a japaleno na meg a rawit és egyéb kis hegyes csípős paprikák…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes