Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.11. 20:09 mijemaja

Lazac provenszi fűszerkeverékkel

Címkék: lazac halak sült főétel fűszerkeverék #összes provence-i

lazac provence fűszerekkel.JPG

Már mondtam nektek, ha lazac, akkor csak finoman ízesítsétek a finomságot. Ha nem az alapvető olaj-citrom-fokhagyma szentháromságát használom, akkor ilyen hozzáillő finomság a szalonnás spenót, vagy a cayun (cajun) netán a provenszi (provance-i) fűszerkeverék.

Ha ez utóbbival készítem el, akkor egyszerűen csak körbedörzsölöm a levendulás illatos fűszeres fűszerekkel (vagy a fűszerkeverékkel) a haldarabokat. Sózom is csak úgy felülről és picinyt, (a sok fűszer mellett nem hiányzik, és a sótalanabb étkezés vesebarát, egészséges).

Pár csepp citromlé az olajba s ezzel az olajjal leöntöm, átforgatom végül így sütöm meg a forró sütőben a halszeleteket, 15-20 perc alatt.

Úgy nagyjából provenszi fűszerkeverékem:

-          rozmaring, levendulavirág és bazsalikom mindenképpen

-          kakukkfű, oregánó, zsálya, majoránna, borsikafű, ami akad ezekből, de akár mind jöhet bele.

 

Fejenként 2 szelet lazacot számolva, kell minden fűszerből 1-1 tk, és akkor még kis illatos, roppanós fűszerkéreg is lesz a sült haldarabok tetején. Igen egyszerű, nagyon finom étel!

Én a visszamaradt olajba teszek pár gerezd összenyomott fokhagymát és fejenként egy-egy marék előpárolt spenótlevelet, átforgatom, kész is – hozzá kis főtt vagy sült krumpli és megvan a komplett köret.

 

Amikor azt látjátok, hogy szedem s szárítom a levendulavirágot egy kis friss levendula hajtással – hát ide, a provenszi fűszerkeverékbe gyűjtöm, mert halhoz, húshoz bármikor igen különleges ízt ad, egyszerűen és kevés munkával elkészíthetően!!!!

 

Lehet cifrábban is készíteni a lazacot, de a fokhagymás mellett ez a legjobb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr934833484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása