Almás és diós palacsinta málnaöntettel

Almás és diós palacsinta málnaöntettel

mijemaja 0

Alap palacsintát készítek, kisütöm szépen. Töltelék készítése: -          Almát felkockázva egy kis citromlével összeturmixolok. -          Hozzákeverek egy kevés porcukrot (vagy mézet) és annyi darált diót, hogy kellemesen kenhető pépet kapjak. Ha van…

Alap palacsinta tészta

Alap palacsinta tészta

mijemaja 0

                      Ez a legalapvetőbb palacsintatésztám! Hozzávalók: -          3 tojás (több lehet, csak vigyázat! Túl puha lesz.) -          9 ek…

Meggyes mákos palacsinta mákos öntettel

Meggyes mákos palacsinta mákos öntettel

mijemaja 0

Pár szem meggyet (vagy meggybefőttet) öszeturmixolok. A darált mákot porcukorral keverem össze, belekeverem a meggypépbe. Fűszerezem reszelt citromhéjjal, kevéske rummal, s bármilyen kandírozott gyümölcs jó bele (még a zselés szaloncukor is!). Érdemes egy percre összepöffenteni…

Sült banános palacsinta mangóöntettel vagy csokival

Sült banános palacsinta mangóöntettel vagy csokival

mijemaja 0

A sült banán a kedvencetek – a palacsintát is szeretjük, hát, összeházasítottuk őket, és ízletes lett ez a frigy. Hozzávalók: - Egy palacsintához majdnem egy egész banán kell (kevés a fél, átsütve valahogy kevesebb…

Pudingos palacsinta

Pudingos palacsinta

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

Éppen csokipudingost készítek a képen, de a lényeg egyszerű: - sütök palacsintát - főzök pudingot (pudingporból), nem túl édesre cukrozom - és megkenem vele a palacsintákat, feltekerem, porcukrozom és…

Gesztenyés palacsinta

Gesztenyés palacsinta

mijemaja 0

A gesztenyés töltelék elkészítése: - gesztenyemasszához adok - tejszínt / tejet vagy mascarpone-t (vagyis tejszínes krémsajtot) - porcukorral édesítem, ha szükséges, - finom rummal megbolondítom, és az egészet…

Édes nudlija sósan

Édes nudlija sósan

mijemaja 0

Tulajdonképpen a szilvás gombóc tésztája kell hozzá, ami önmagában nem is édes: - megfőzök pár szem krumplit héjában, enyhén sós vízben, - azon forrón meghámozom, és nagyon alaposan összetöröm (legjobb a régi krumplinyomó), majd megvárom, míg langyosra…

Sárgabarackos palacsinta

Sárgabarackos palacsinta

mijemaja 0

A palacsintákat megsütöm, és egyszerűen ecsettel átkenem valami gyengített, édes likőrfélével (ezeket éppen kökénylikőrrel magamnak, Irénkének készített eperlikőrrel nektek). Feltekerem, és ízesítem, díszítem őket a sárgabarackkal. - A sárgabarackokat (friss…

Pásztortarhonya vagy betyáros tarhonya

Pásztortarhonya vagy betyáros tarhonya

mijemaja 0

Alföldi étel a krumplis tarhonya szalonnazsíron pirítva, de meg lehet szeretni, főleg nekünk, akik igencsak tarhonyázunk. A normál tarhonyát is hagymával főzöm általában, főzök bele ízesítőül paprikát is, paradicsomot is néha – hát könnyű volt a…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes