A gesztenyés töltelék elkészítése:
- gesztenyemasszához adok
- tejszínt / tejet vagy mascarpone-t (vagyis tejszínes krémsajtot)
- porcukorral édesítem, ha szükséges,
- finom rummal megbolondítom, és az egészet összekeverem.
- Kevés puha, habosra kevert vajat is tehetek hozzá, de nem fontos.
A palacsintatésztát bekeverem, fél órát állni hagyom, a palacsintákat megsütöm, megtöltöm, feltekerem.
Ez a gesztenyés nagyon finom, érdemes hajtogatottan készíteni, porcukorral megszórni és csokiöntettel tálalni, megszórva pörkölt dióval vagy grillázzsal!!
Gesztenyés palacsinta meggyel
A gesztenyés töltelékkel megkent palacsintára kimagozott meggyszemeket rakok, és vagy feltekerem, s porcukorral megszórva tálalom, vagy négyrét hajtva meggymártással tálalom.
Megmártás a legegyszerűbben: a befőttet (vagy a friss, kimagozott meggyet) kevés gyümölcslével összeturmixolom. Nem teszek hozzá cukrot, hagyom savanykásnak, úgy pikánsan nagyon illik a gesztenyés töltelékhez.
Másik mód az ízletes díszítésre: Étcsokis öntettel is lehet csíkozni!!!!