Alap palacsintát készítek, kisütöm szépen.
Töltelék készítése:
- Almát felkockázva egy kis citromlével összeturmixolok.
- Hozzákeverek egy kevés porcukrot (vagy mézet) és annyi darált diót, hogy kellemesen kenhető pépet kapjak. Ha van sült almám, azt egyszerűen csak simán összekeverem egy villa segítségével a darált sióval.
A megsütött palacsintákat ezzel az almás-diós keverékkel kenem. Nagyon finom, akkor jó, ha a palacsinta tésztába keverek porcukrot, így édeskés, a töltelék pedig kellemesen savanykás (az almától és a citromlétől).
Már így is nagyon finom, de tálalom összehajtva öntettel is.
- Almakrémmel: a maradék sült almákat egyszerűen összeturmixolom egy kis narancslével.
- málnás almakrémmel (avagy almás málnakrémmel): a málnákat kevés almával turmixolom össze hozzá. A színe szép piros marad, de így sokkal kiadósabb, és az íze pikánsan ingadozik az édes és a savanyú között. Nagyon jól kiegészíti az almás diós ízeket!!!!
- Ne feledkezzetek meg a szilvarösztiről sem, kiváló kísérőkrém az almás és diós palacsintákhoz!!