Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.11. 23:37 mijemaja

Almás és diós palacsinta málnaöntettel

almáspalacsinta.JPGAlap palacsintát készítek, kisütöm szépen.

Töltelék készítése:

-          Almát felkockázva egy kis citromlével összeturmixolok.

-          Hozzákeverek egy kevés porcukrot (vagy mézet) és annyi darált diót, hogy kellemesen kenhető pépet kapjak. Ha van sült almám, azt egyszerűen csak simán összekeverem egy villa segítségével a darált sióval.

A megsütött palacsintákat ezzel az almás-diós keverékkel kenem. Nagyon finom, akkor jó, ha a palacsinta tésztába keverek porcukrot, így édeskés, a töltelék pedig kellemesen savanykás (az almától és a citromlétől).

Már így is nagyon finom, de tálalom összehajtva öntettel is.

-  Almakrémmel: a maradék sült almákat egyszerűen összeturmixolom egy kis narancslével.

- málnás almakrémmel (avagy almás málnakrémmel): a málnákat kevés almával turmixolom össze hozzá. A színe szép piros marad, de így sokkal kiadósabb, és az íze pikánsan ingadozik az édes és a savanyú között. Nagyon jól kiegészíti az almás diós ízeket!!!!

- Ne feledkezzetek meg a szilvarösztiről sem, kiváló kísérőkrém az almás és diós palacsintákhoz!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr814646787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása