Grúz zöld szósz saslik mellé avagy a zöld adzsika

Grúz zöld szósz saslik mellé avagy a zöld adzsika

grúz konyha

mijemaja 0

Nagyon sokáig úgy őriztem ezt a receptet, hogy ez egy szuper saslikszószt a Rica tó mellől. A szépséges hajadon Rica és három deli testvére éltek ott az idők elején, a három testvér elment vadászni, s Rica csodálatosan énekelt. Két betyár arra járt, s dalát hallva…

klasszikus BORSCS  avagy az orosz céklaleves Lénától marhahússal

klasszikus BORSCS avagy az orosz céklaleves Lénától marhahússal

orosz konyha

mijemaja 0

Egy utazás során ismertem meg a hófehér bőrű, hihetetlenül kék szemű, szőke, oroszosan telt és szlávosan kedves, nyíltszívű, nagylelkű Lénát.Ó- mondtam neki, akkor te biztosan tudsz jó borscsot főzni… Elmondta, hogy a munkahelyén (ahol egyébként sérült, értelmi…

Maracuja a golgotavirág passiógyümölcse, de tényleg.

Maracuja a golgotavirág passiógyümölcse, de tényleg.

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

Maracuja a golgotavirág passiógyümölcse, de félretéve a szójátékot: a golgotavirág gyümölcsét elnevezték passiógyümölcsnek. A golgotavirág egy kúszónövény, nevét virágának érdekes szimbolikája miatt kapta: Nem én találtam ki, úgy olvastam, hogy a virág…

Tarhonyás lecsó

Tarhonyás lecsó

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

Azért szeretjük, mert mind esszük a lecsót (Tinkát kivéve, aki csak az avantgárd lecsóváltozataimat eszi hébe-hóba), imádjuk a GYERMELYI tarhonyát, és a jó lecsó finom tarhonyával egy étel a menyországból. (Ráadásul, Tinka, ha nem tudod, hogy lecsós tarhonya,…

Főtt vagy sült krumpli nyárs

Főtt vagy sült krumpli nyárs

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

Ez nem attól különleges, hogy különlegesen készítem (mert áááá, dehogy!!), hanem a tálalás teszi széppé, különlegessé. Apátok szereti a szép tálalást az ételhez, a kedvéért tálalom néha így az egyszerű főtt vagy sült krumplit –ráadásul maradék dúsítására,…

Hagymás krumplihoz kicsit bővebben

Hagymás krumplihoz kicsit bővebben

Gyermekkorom galgamenti palóc konyhája

mijemaja 0

Általában maradék főtt, sült vagy héjában sült  krumpliból készítem. A krumplit felkockázom és odakészítem a tűzhely mellé. Négy főre egy-két vereshagymát, fejenként 1-2 főtt krumplit számítok. Kevés zsíron, - még jobb, ha szalonnazsíron- megpirítom az aprózott…

Héjában sült új krumpli

Héjában sült új krumpli

Bejegyzés alcíme...

mijemaja 0

Sose akartam új krumplit héjában sütni: felénk Aszódon az vajas petrezselymes krumpliként volt köret vagy főfogás, és kész. Ez a punktum esete volt hosszú éveken át. Apátok minden nyárelőn noszogatott, süssem meg, - nem, azt öreg krumpliból szokás-kötöttem az ebet a karóhoz.…

Krumplis palacsinta

Krumplis palacsinta

Gyermekkorom galgamenti palóc konyhája

mijemaja 0

Tulajdonképpen ez egy óriáslepcsánka is lehetne, mert hígabb lepcsánkatésztából, vagyis nyers krumplis palacsintatésztából készítem nektek. Nagyon szeretem, igazi gyermekkori íze van! Megpörkölődik picit sütéskor, lehet enni bármivel: gombával, párolt káposztával, pörkölt…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes