Ez nem attól különleges, hogy különlegesen készítem (mert áááá, dehogy!!), hanem a tálalás teszi széppé, különlegessé.
Apátok szereti a szép tálalást az ételhez, a kedvéért tálalom néha így az egyszerű főtt vagy sült krumplit –ráadásul maradék dúsítására, újrafelhasználására is jó! Egy krumpli fejenként már kevés volna, na de ha egy krumpli kap pár karika uborkát, cukkinit, néhány kocka paprikát, paradicsomot, akkor az már elég egy férfiembernek is!!
Elkészítés:
- Krumpli kockákat vagy karikákat
- némi előre besózott, borsozott zöldséggel váltakozva nyársra húzok.
- Forrósított olajon épp átforgatom, átforrósítom,
- Tálalom, és csak bezsebelem a dicséreteket....
Grillezve persze még jobb: akkor a fűszeres olajban forgatom át sütés előtt a krumplinyársakat, úgy sütöm meg őket.