Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.21. 00:37 mijemaja

Abált szalonna készítése avagy szalonna abálás

Címkék: reggeli disznóvágás zsírszalonna aszódról #összes jóskasógortól

Persze rögtön kérdezhetitek, egyáltalán mi az abálás? (Hogy mi a szalonna, egészen jól tudjátok…) Abálás = 100oC alatti főzés. Vagyis közel 100 oC-os alacsony hőmérsékleten, épp csak forrogó folyadékban való lassú, alapos hőkezelést /megfőzést jelent. A nagyobb…

2 komment

2012.05.21. 00:00 mijemaja

Grúz saslik avagy a SHASHLIKI

Címkék: hagyma sült marhahús grill főétel szalonna disznóhús csirkehús húsok #összes grúziából birkahús grúzpác

A saslik számomra igazi grúz étel, ott ettem többfelé, útmentén, szállodában, piacon, étteremben – mindenütt finom volt! A grúzok általában birkából, esetleg csirkéből, néhanap marhából is készítik. Velük ellentétben én a birkahús teljesen lehártyázom, Grúziában nem…

Szólj hozzá! · 1 trackback

süti beállítások módosítása