Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.13. 14:34 mijemaja

Villány vörösboros pincepörkölt

Címkék: pörkölt marhahús főétel húsok #összes villányból ibitól disznócsülök

No, ez legalább tényleg villányi, mármint a hozzá használt vörösbor okán, de egyébként ettem Veszprémben, Egerben stb. pincepörköltet, és villányi pincepörköltet készítek itt Pesten is.

Kétféle állat lábiját használják hozzá:
-          a marha lábszárát
-          és a sertés csülkét.
Jellemzően nagyobb darabokra vágják a húsokat (mint a székely pörkölthöz).
A pörkölthöz a meglehetősen bő mennyiségű hagymát apróra vágják, megpirítják egy kis mangalica disznózsíron, majd rádobják a húskockákat.
Sokáig pörkölik, majd megszórják paprikával, kerül bele babér is, elkeverik, majd felöntik villányi kékoportóval na jó, most már portugieserrel, és puhára párolják.
 
Igazi pincepörkölt, akkor jó, ha rövid, sűrű szaftja van – ahogy a képen is láthatjátok.
 
Tálalása:
- sós vízben főtt krumpli kockákkal
- egy felaprózott csípős paprikát is mellé tesznek, lehet belekeverni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr612149159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása