Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.08. 09:36 mijemaja

Karfiol húsos bundában (darált húsos töltelékben)

Címkék: egytálétel főétel karfiol darált hús #összes

1.Előkészítem az előfőtt karfiolt:

-          sós vizet felforralok,
-          karfiol (és brokkoli) blansírozását elvégzem.
 
Egy nagy kikent, morzsával beszórt tepsi aljára teszem – karfiol formára alakítva.
 
 
2. A darált húsos tölteléket is előkészítem: paprika, zöldfűszerek pl. oregánó vagy petrezselyemzöld, snidling, fokhagyma, darált hagyma, bors, só, kétféle darált hús – összegyúrom az egészet.
 
 
 
 
3. A kész, összekevert töltelékkel a karfiolt teljesen bevonom (legalább 1 cm-nyi vastagon).
 
A tetejére érdemes a karfiol főzőlevével elkevert tejfölt önteni, baconnal borítani és egy kis reszelt sajt sem árt.
 
4. Előmelegített sütőbe berakom, 50-60 perc alatt puhára párolom, megpirítom.
Ha megsült, kiveszem és tálalom (erre jó a jénaiban sütni!).
Kivéve csak dicsekedni kell vele: egyszerre köret is, hús is, finom, egyszerű, mégis szokatlan és érdekes.
Nem kell hozzá köret, ott van benne a hús és a karfiol/brokkoli.
 
 
 
 
Lefotóztam: ugye, nemcsak finomak, de még szépek is?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr562064971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása