1.Előkészítem az előfőtt karfiolt:
- sós vizet felforralok,
- karfiol (és brokkoli) blansírozását elvégzem.
Egy nagy kikent, morzsával beszórt tepsi aljára teszem – karfiol formára alakítva.
2. A darált húsos tölteléket is előkészítem: paprika, zöldfűszerek pl. oregánó vagy petrezselyemzöld, snidling, fokhagyma, darált hagyma, bors, só, kétféle darált hús – összegyúrom az egészet.
3. A kész, összekevert töltelékkel a karfiolt teljesen bevonom (legalább 1 cm-nyi vastagon).
A tetejére érdemes a karfiol főzőlevével elkevert tejfölt önteni, baconnal borítani és egy kis reszelt sajt sem árt.
4. Előmelegített sütőbe berakom, 50-60 perc alatt puhára párolom, megpirítom.
Ha megsült, kiveszem és tálalom (erre jó a jénaiban sütni!).
Kivéve csak dicsekedni kell vele: egyszerre köret is, hús is, finom, egyszerű, mégis szokatlan és érdekes.
Nem kell hozzá köret, ott van benne a hús és a karfiol/brokkoli.