Hozzávalók:
- kilónyi szarvashús
- Szalonnazsír vagy szalonna a zsírsütéshez,
- 2-3 nagy hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
- Fűszerek: só, bors, kömény, paprika, csípős paprika, babér, majoránna, 3-4 borókabogyó (tudjátok, Attila szerint!)
- 1 dl tejföl, 1 ek liszt
- 1 tk mustár
Elkészítem a szarvaspörköltet.
- Szalonnazsírra dobom az összevágott hagymát, kevés összenyomott fokhagymát, paprikázom, jöhet a húskocka – aztán pörkölgetem, pörkölgetem,
- és aztán jöhet a lecsóhangulat: fűszerezem (só, bors, kömény, babér, esetleg majoránna, oregano), kevés paprika, paradicsom, erős paprika.
- Vízzel vagy vörösborral, netán vízzel hígított vörösborral felöntöm és puhára párolom.
- puha pörköltet felöntöm jó sok tejföllel,
- összeforralom,
- hozzáadok egy kis finom mustárt, elkeverem és
kész is a szaftos szarvaspaprikás.
Pikáns, savanykás, kellemes ízű szaftos húst kapok a végére, ami nagyon finom rizzsel.