
Vesz az ember egy dobozzal, hónapokig eláll, és ha váratlan vendégek jönnek, akkor a kicsi tálcákat előveszem, rájuk dobáljuk a hűtő és a kamra maradékát, és töltve megesszük.
- salsás-sajtos változat (TEX-MEX recept):
- - a kis kukoricatálka aljára öntök 2 ek salsaszószt
- -arra sajtos-tejfölös keveréket öntök (ebbe bármit teszek: mindig teszek bele fokhagymát, néha reszelt hagymát, zöldfűszereket, reszelt répát stb.)
- - Eddig az alaprecept, de tehetek bele bármit, zöldségdarabkákat és főként: felvágottakat - pl. sonkacsíkok nagyon illenek a sajtos-tejfölös öntet alá!!!
- - 3 perc alatt inkább alacsony, mint közepes tűznél átpirítom a sütőben (vagy ráolvasztom a mikrosütőben)
- húsos változat:
- - fűszeres darált húsos-paradicsomos húst készítek egy kis pirított hagymás alapon
- - sózom, borsozom, lepirítom, a vége felé bármilyen apróra kockázott zöldséget hozzákeverek
- - ezzel a raguval kenem meg a tálcát, öntök rá salsa szószt, esetleg egy kis reszelt sajttal megszórom, átpirítom és kész is.
- salsa partis változat:
- - mindent kirakok,
- - és mindenki azt pakol a kukoricatálkájára, amit csak akar, és vagy megpirítja a mikroban, vagy nem – és megeszi.
- avokádó-paradicsom-mozzarella változat:
- a kis kukoricatálka aljára öntök 2 ek salsaszószt
- felkockázom a hozzávalókat, rászórom a tálkára, tehetek hozzá zöldfűszert (szórhatok bele sonkát, maradék húskockákat is)
- és pár percet pirítom sütőben

Amikor tálalom, teszek mellé kínálva bármit, ami van otthon, és még ezekkel is megszórhatjuk magunknak:
- - maradék nyers zöldségeket összeaprítva
- - salátákat összetépve, aprólevelű fajtákat, – mint pl. a madársaláta- egyben hagyva
- - olajbogyókat
- - savanyú paprikát, pl. pepperonit, savanyú káposztát
- reszelt sajtot, stb.