No, ez legalább tényleg villányi, mármint a hozzá használt vörösbor okán, de egyébként ettem Veszprémben, Egerben stb. pincepörköltet, és villányi pincepörköltet készítek itt Pesten is.
Tagline
2010.07.13. 14:34
Villány vörösboros pincepörkölt
Címkék: pörkölt marhahús főétel húsok #összes villányból ibitól disznócsülök
Kétféle állat lábiját használják hozzá:
- a marha lábszárát
- és a sertés csülkét.
Jellemzően nagyobb darabokra vágják a húsokat (mint a székely pörkölthöz).
A pörkölthöz a meglehetősen bő mennyiségű hagymát apróra vágják, megpirítják egy kis mangalica disznózsíron, majd rádobják a húskockákat.
Sokáig pörkölik, majd megszórják paprikával, kerül bele babér is, elkeverik, majd felöntik villányi kékoportóval na jó, most már portugieserrel, és puhára párolják.
Igazi pincepörkölt, akkor jó, ha rövid, sűrű szaftja van – ahogy a képen is láthatjátok.
Tálalása:
- sós vízben főtt krumpli kockákkal
- egy felaprózott csípős paprikát is mellé tesznek, lehet belekeverni.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr832149159
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.