Kukoricástésztából előre gyártott, speciális formájú nachos.
Jó volna normélis receptet találni hozzá, amíg nincs, addig a boltiból „garázdálkodok” szabadon töltögetve ezzel-azzal.
Elméletileg ugyanaz, mintha tortillát töltenék. Tényleg bármi jó, ami a tortillához.
Simán „töltöm és eszem” változatban:
- bármivel töltöm, mint a tortillát, de ez jobban igényli
- a salátát, nagyobb darabokra tépve, kibélelem vele a kis kukoricaformát (legalább egy félét, de kettő az igazi)
- és a reszelt sajtot a tetejére.
- Közben a tortillával egyezően bele zöldféléket, a „kagyló” mérete miatt igen apróra vágva, (paradicsom, paprika, uborka, retek, de igen apróra kockázva nyersen is, vagy zöldséglevesből megmaradva főtt zöldségként),
- a húsfélét taco fűszerkeverékkel elkészítve, jó forrón, hogy ráolvadjon a sajt egy része legalább,
- babpüré is mehet bele
- csípős salsamártást, taco szószt is hozzá öntve
- és kész.
Az ember megtölti, megsajtozza, megfogja az alját, ezzel össze is hajlítja az egészet, és harapdálja.
Másik módszer a fogyasztására: „Töltöm és megpirítom a sajtot, aztán eszem” változat
Megtöltöm ugyanúgy a kukoricakagylót,
- salátadarabok,
- hús vagy zöldség, babpüré
- csípős paradicsommártás
- kis tejföl, ha van, (ha nincs, akkor nincs, úgy is megesszük)
- rá a sajt bőven
- jénaiba teszem és megsütöm sütőben, amíg rá nem pirul a sajt.
Nekem idehaza az így készített étek a jobb ízű: eltűnik a kukoricakagyló mesterkélt (szerintem tartósítószeres) íze, és finomabb összhang alakul ki a benne lévő ízek között.
Még egy pirított kenyérkockás-hagymás változat bemutatása:
- alapozom salátalevélkékkel - meghintem hagymával - és megpirítom pár perc
- megtöltöm zöldségekkel - megszórom sajtokkal alatt
- mártásokkal
- és megszórom a kenyérkékkel