Ancsi néni után készített krumplis tészta hozadéka ez a köret.
Egyszerű és nagyon finom, salátával mi vacsorázni szoktuk.
Hozzávalók:
- maradék főtt krumpli
- szalonna (bacon is lehet)
- vöröshagyma
- esetleg zöldhagyma vagy snidling, netán petrezselyemzöld
.jpg)
- Összeaprózom a szalonnát (igazi parasztszalonnát, kolozsvárit vagy bacont), és serpenyőben egy pici zsíron vagy olajon átpirítom.
- Amikor már pirul, akkor hozzáadok egy kisebb fej nagyon apróra vágott hagymát. Aranyszínűre pirítom a szalonnakockákkal együtt.
- A maradék (vagy éppen ezért főzött) főtt, felkockázott krumplit hozzá keverem a hagymás szalonnához.
- Fűszerezem, sózom, borsozom.
- Jól átforrósítom, és tálalom.
Ha ezért a köretért főzöm a krumplit, akkor: meghámozom, felkockázom, és sós-köményes vízbe teszem.
Abban főzöm meg – így nagyon finom lesz.