Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.10.12. 14:58 mijemaja

Szalonnás hagymás krumpli főtt krumpli maradékból

Címkék: krumpli hagyma köret szalonna #összes

Ancsi néni után készített krumplis tészta hozadéka ez a köret.

Egyszerű és nagyon finom, salátával mi vacsorázni szoktuk.
 
Hozzávalók:
-          maradék főtt krumpli
-          szalonna (bacon is lehet)
-          vöröshagyma
-          esetleg zöldhagyma vagy snidling, netán petrezselyemzöld
 
 
 
 
Elkészítése:
 
  1. Összeaprózom a szalonnát (igazi parasztszalonnát, kolozsvárit vagy bacont), és serpenyőben egy pici zsíron vagy olajon átpirítom.
 
  1. Amikor már pirul, akkor hozzáadok egy kisebb fej nagyon apróra vágott hagymát. Aranyszínűre pirítom a szalonnakockákkal együtt.
 
  1. A maradék (vagy éppen ezért főzött) főtt, felkockázott krumplit hozzá keverem a hagymás szalonnához.
 
  1. Fűszerezem, sózom, borsozom.
 
  1. Jól átforrósítom, és tálalom.
Ha ezért a köretért főzöm a krumplit, akkor: meghámozom, felkockázom, és sós-köményes vízbe teszem.
 
Abban főzöm meg – így nagyon finom lesz. 
 
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr572365595
süti beállítások módosítása