Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.21. 00:57 mijemaja

Töltött paprika ahogyan Ibi készíti Villányban

Címkék: paradicsom paprika egytálétel töltött darálthús disznóhús #összes Villányból Ibitől

töltöttpaprikaibi.JPG

Ibi csinál egy fasírtmasszát. Nagyon hasznos, mert fasírtnak is jó, egy tojással összefogva húsgombóc a csorbalevesben, és rögtön alkalmas töltelék káposztához, paprikához is. Most éppen töltött  paprikát készített belőle Ibi. Nagyon finom, ahogyan készíti!

Hozzávalók.

¼ kg darált disznóhús

2 paprika fejenként, vagyis 8 db minimum

egy egész jó nagy nyers krumpli

egy karéjnyi kenyér

egy darabka szalonna

kb. 10 dkg főtt rizs

só, bors, édesnemes pirospaprika

Egy evőkanálnyi liszt

1 ek olaj

egy nagy doboz paradicsomkonzerv

Elkészítése:

A darált sertéshúsmasszához Ibi egy egész jó nagy nyers krumplit belereszelt, egy karéjnyi kenyeret belemorzsolt, és még a hússal összedarált egy darabka szalonnát.

A szalonna a töltött paprikához nem fontos, de tapasztalatom – ízlelésem szerint nagyon jó benne!

A főtt rizzsel elkeveri a húsmasszát, sózza, borsozza, kis darált édesnemes pirospaprikát is ad hozzá.

Az összekevert masszával megtöltött paprikákat a fazékba teszi, annyi sós vízzel önti fel, hogy ellepje a paprikákat – megpárolja egy órát az egészet.

Egy evőkanálnyi liszttel egy ek olajon barna rántást készít. Közben odakészít egy kibontott sűrített paradicsomkonzervet.

Amikor már barnul a liszt, azonnal (oda ne égjen, fontos sietni!)  ráönti a sűrített paradicsomot, jól elkeveri, és 2 dl nagyon hideg vízzel felönti.

Simára keveri, majd a paprika főzőlevéhez  adja.

Ott már csak összeforralja és kész is.

----------- 

Édes töltött paprikájától a zöldfűszerek hiánya, a barnamártás hozzáadása különbözteti meg legjobban. Egyébként nagyon finom így is!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr84668995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása