Ibi csinál egy fasírtmasszát. Nagyon hasznos, mert fasírtnak is jó, egy tojással összefogva húsgombóc a csorbalevesben, és rögtön alkalmas töltelék káposztához, paprikához is. Most éppen töltött paprikát készített belőle Ibi. Nagyon finom, ahogyan készíti!
Hozzávalók.
¼ kg darált disznóhús
2 paprika fejenként, vagyis 8 db minimum
egy egész jó nagy nyers krumpli
egy karéjnyi kenyér
egy darabka szalonna
kb. 10 dkg főtt rizs
só, bors, édesnemes pirospaprika
Egy evőkanálnyi liszt
1 ek olaj
egy nagy doboz paradicsomkonzerv
Elkészítése:
A darált sertéshúsmasszához Ibi egy egész jó nagy nyers krumplit belereszelt, egy karéjnyi kenyeret belemorzsolt, és még a hússal összedarált egy darabka szalonnát.
A szalonna a töltött paprikához nem fontos, de tapasztalatom – ízlelésem szerint nagyon jó benne!
A főtt rizzsel elkeveri a húsmasszát, sózza, borsozza, kis darált édesnemes pirospaprikát is ad hozzá.
Az összekevert masszával megtöltött paprikákat a fazékba teszi, annyi sós vízzel önti fel, hogy ellepje a paprikákat – megpárolja egy órát az egészet.
Egy evőkanálnyi liszttel egy ek olajon barna rántást készít. Közben odakészít egy kibontott sűrített paradicsomkonzervet.
Amikor már barnul a liszt, azonnal (oda ne égjen, fontos sietni!) ráönti a sűrített paradicsomot, jól elkeveri, és
Simára keveri, majd a paprika főzőlevéhez adja.
Ott már csak összeforralja és kész is.
-----------
Édes töltött paprikájától a zöldfűszerek hiánya, a barnamártás hozzáadása különbözteti meg legjobban. Egyébként nagyon finom így is!!