Judithka régóta ígérgette ezt a finomságot, mondván, az iskolában (nem korai gyermekévekre gondolni, a munkahelyén) tanulta egyik kolléganőjétől. Aztán meghozta a kóstolót is és a receptet is. A receptet szó szerint idézem:
A lényeg a túrókrém, ami a következőképpen készül:
Hozzávalók: 1/2kg túró, 1db tojás, 1 reszelt citrom héja, porcukor, ízlés szerint, ½ l tejszín, 1 zacskó Dr Oetker zselatin fix, gyümölcsös - ki milyet szeret.
Elkészítése: A túrót összetöröm, hozzáadom a tojás sárgáját, porcukrot ízlés szerint. a tejszínt a zselatin fix-el kevés cukorral habbá verem és összekeverem a túróval.
Egyszerű túrótorta készítése
Túrótorta összeállítása piskótalap segítségével: Piskótalapot (kerek, vagy szögletes, megkenem bőven ezzel a túrókrémmel, a tetejét pedig meg díszítem gyümölccsel. hűtőben kb. fél napot állni hagyom, utána fogyasztható.
Muszáj javasolnom egy egyszerű technikát:
Szétnyitható tortaformába teszem a tortát, és arra teszem a túrókrémet (esetleg savanykás lekvárral, szederrel, áfonyával megkenem s úgy teszem rá a túrókrémet). Hagyom hűtőben összeállni, és csak utána bontom szét. Így szép lesz a formája! Így még keserű csokiöntetet is lehet a tetejére tenni vagy ép-szép gyümölcsöket!
Kuglófszerű túrótorta:
Másik variáció (ezt fotóztam le!! mert Judithka ebből hozta nekem a kóstolót):
Ugyanez a túrókrém kell hozzá, plusz egy piskótatekercs lap, gyümölcs, és gyümölcshöz illő lekvár.
A piskóta tekercset kihajtjuk, megkenjük lekvárral, majd újra összetekerjük, és egyenletesen felszeleteljük. egy mély tálat kibélelünk folpack fóliával, és ebbe beletesszük sorban a piskóta szeleteket.
Amikor kibéleltük a tálat, megkenjük a túrótöltelék felével, majd a lekvárhoz illő gyümölcsöket szórunk közé és befedjük a maradék túróval, majd a piskótaszeletekkel betakarjuk. fóliát teszünk rá, fél napig állni hagyjuk. tálaláskor kiborítjuk a tálból, és szeletelhetjük, mint a kuglófot.
Nagyon finom!