Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.06.10. 23:02 mijemaja

gránátalmalé készítése odahaza frissiben és a és a gránátalma gyógyhatása

Címkék: ital gránátalma gyümölcslé szósz parfé gyümölcsital ivólé #összes

A gránátalma alma formájú, bőrszerűen kemény héjú, a tetején kis „koronaforma” van, a világszép nádszálkisasszony bizonyára ilyen almákban lakott. Sok minden köti a Paradicsomhoz –  nekem azt mondták a grúzok, hogy ez lehetett Éva almája, mert ez a Paradicsomból…

Szólj hozzá!

2013.06.10. 20:59 mijemaja

Karalábé pörkölt készítése többféleképpen és maradék felhasználása

Címkék: pörkölt köret főzelék vegetáriánus karalábé maradék felhasználása #összes

A karalábét esszük, mint Gombóc Artúr a csokit: minden formában. Főzeléknek reszelve, kockázva, fehéren, piros rántással, habarással, esszük hússal vagy sajttal, netán levessel töltve, pirítva, bundásan, zsengén rántva, gezemice levesben, vegyes főzelékben, - és egyik…

Szólj hozzá!

2013.06.10. 20:14 mijemaja

Köményes sült vadmalac

Címkék: sült fokhagyma édeskömény főétel szalonna kömény vadhús vadmalac #összes vadmalac gerinc vadmalac comb

Nemes húshoz nemes egyszerűség dukál: csak kömény, kis fokhagyma, szalonna és maga a hús a maga tökéletességében…Vadmalachoz persze nehéz hozzájutni, én se sűrűn eszem, ezért ha elébem jut, nem vacakolok különleges ízekkel, hanem elkészítem imigyen: Bedörzsölöm őrölt…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása