Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.01.23. 22:26 mijemaja

Hagymás krumplisaláta érlelve palócosan

Címkék: saláta krumpli hagyma köret palóc krumplisaláta előétel #összes Édestől Aszódról tót konyha

Ezek a képek vacakok: nem adják vissza, ez a krumplisaláta mennyire finom! Ecetes burgonyasalátát készítek, csak az öntete nem sima cukros-ecetes  és nem is ecetes-olajos (citromos stb. öntetről nem is szólva), hanem édesanyám kedvenc gyorspáca, s abban érlelem a salátát,…

Szólj hozzá!

2013.01.23. 00:38 mijemaja

Fénylett a Vince - tele lesz a pince és van svartli avagy disznósajt

Címkék: népszokások #összes Villányból

Azt hiszem valahol a magyarok bejövetelénél, na jó, csak Pusztaszeren voltak a  nagy borászaink,  metszettek is szőlővesszőt, s azt mondták: idén jó lesz a termés. Szívesen hiszek nekik! Ránk férne egy nagy évjárat...Ha megnézitek a képeket: csepeg a jégcsap,…

Szólj hozzá!

2013.01.21. 09:49 mijemaja

Piros kelbimbó főzelék ahogyan Édes készítette

Címkék: köret kelbimbó főzelék vegetáriánus babér kömény #összes Édestől Aszódról

Tudjátok, a főzelékek nálunk „fehér” és „piros” változatban léteznek, elmesélem, Édes (édesanyám) hogyan készítette leggyakrabban a kelbimbófőzeléket. Mindig krumplival készítette, és általában csak télen, amikor a fagyok után szedtük a kelbimbót a kertből.…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása