Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.07.31. 22:53 mijemaja

Sztrapacska lecsókolbásszal és savanyú káposztával sógorom kedvére

Címkék: krumpli köret tészta krumplis savanyú káposzta egytálétel főétel kolbász #összes Aszódról tót konyha Jóska Jóskasógortól palóc étel sógortól

Már meséltem erről az ételről, Judithka is leírta, most csak képpel illusztrálom, s részletesebben le is írom, Jóska tálalta párolt savanyú káposztával a sztapacskát, vagy üres pörköltalapon párolva, vagy lecsókolbásszal – vagy szuperfüstölttel, értek ez alatt pl. főtt…

Szólj hozzá!

2013.07.31. 22:23 mijemaja

Igazi brinzás haluska vagyis juhtúrós galuska tótosan

Címkék: krumpli tészta egytálétel főétel galuska juhtúró sztrapacska #összes tót konyha brinza palóc étel

Kezdem a haluska-galuskával – ezt a nyers krumplis nokedlit sztrapacskának hívjuk, de Érsekújvárott, és Dunaszerdahelyen, ahol édesapám testvérei pl. a Janó is élt, hát arrafelé voltak, akik a krumplis sztrapacskát tojás nélkül készítették és nem is sztapacskának hívták,…

Szólj hozzá!

2013.06.22. 22:36 mijemaja

Kelkáposzta rózsa darált hússal töltve brokkolival együtt sütve

Címkék: kelbimbó zöldséges egytálétel rakott főétel húsos töltött brokkoli darálthús kelkáposzta #összes

Itt a kelkáposzta töltésre készen… itt már meg is sütöttem, …. s tálalom nektek! Szeretjük a töltött kelkáposztát, egyben töltve, ezt nevezték mifelénk kelkáposzta rózsának. "Káposztarózsa" meg az egyben megfőzött, s úgy megtöltött káposztafej neve volt, és volt…

Szólj hozzá!

2013.06.22. 22:10 mijemaja

Uborka zatarral és sumaccal azaz szelíd szömörcével kakukkfűvel és szezámmaggal

Címkék: saláta citrom uborka uborkasaláta #összes zatar szelíd szömörce sumac

Az arabok szeretik a szelíd szömörcét használni, a híres libanoni tabouli saláta is ezzel van megszórva, de adják máshoz is, még szállodák svédasztalos salátái mellé is kiteszik a Vörös tenger partján. A zatar egy igen ismert és szintén arab fűszerkeverék: kakukkfű és…

Szólj hozzá!

2013.06.22. 21:45 mijemaja

fokhagymás paradicsomsaláta muzsdéjjal készítve

Címkék: saláta paradicsom fokhagyma mártás muzsdéj #összes

Ez a saláta így született. Kaptam finom zöldhagymát, frisset, igazi kertből, aprítom, s kérdi apátok, mi lesz belőle, - gondoltam a paradicsommal finom lesz salátának, - Áááá, a paradicsom fokhagymával jó!!! Hát legyen,- gondoltam,- ráadásul legyen nagyon fokhagymával, és…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása