Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.06.12. 19:48 mijemaja

Csorbaleves Melinda szerint Aradról aprózott zöldborsós paradicsomos és csípős

Címkék: leves paprika húsleves zöldségleves zöldségek disznóhús lestyán erdélyi konyha #összes leveszöldségek Melindától Erdélyországból levescsont

Melinda gombócos csorbáját elébb leírtam, mint a sima csorbáját, pedig azt ettem először. A csorba „juliennre vágva” vagy „reszelt csorba” néven már meséltem nektek a zöldségek metamorfózisáról. Ugyanazon étel más és más, ha ugyanabból a kigyúrt tésztából más és…

Szólj hozzá!

2013.06.11. 23:51 mijemaja

Savanyú szűzpecsenye fokhagymával sütve gránátalmalével vagy szósszal pácolva

Címkék: sült fokhagyma főétel disznóhús szűzpecsenye húsok borecet #összes gránátalmalé

A szűzpecsenyét felszeletelem, gyengéden kiveregetem, sózom. . Nagyon szeretem ezt a húsfajtát – udvarolni szoktam érte a henteseknek, úgy veszek karajt, hogy rajta legyen – talán ebből a legjobb (de mindenképpen az egyik legjobb!) a hirtelensült, lehet megtölteni, más húst…

Szólj hozzá!

2013.06.11. 23:22 mijemaja

Háromszínű rizs

Címkék: köret rizs vadrizs jázminrizs #összes vörös rizs rizses köret

Szokás úgy háromszínű rizst készíteni, hogy az alap fehér rizst elkészíti az ember, harmadolja és szinezi. Pl. Fehér (marad a rizs üresen), sárga (kurkuma, sáfrány), zöld (spenót, zöldborsópüré, korianderpép, zeller, petrezselyemzöld-pép vagy más zöldségpép…

Szólj hozzá!

2013.06.10. 23:02 mijemaja

gránátalmalé készítése odahaza frissiben és a és a gránátalma gyógyhatása

Címkék: ital gránátalma gyümölcslé szósz parfé gyümölcsital ivólé #összes

A gránátalma alma formájú, bőrszerűen kemény héjú, a tetején kis „koronaforma” van, a világszép nádszálkisasszony bizonyára ilyen almákban lakott. Sok minden köti a Paradicsomhoz –  nekem azt mondták a grúzok, hogy ez lehetett Éva almája, mert ez a Paradicsomból…

Szólj hozzá!

2013.06.10. 20:59 mijemaja

Karalábé pörkölt készítése többféleképpen és maradék felhasználása

Címkék: pörkölt köret főzelék vegetáriánus karalábé maradék felhasználása #összes

A karalábét esszük, mint Gombóc Artúr a csokit: minden formában. Főzeléknek reszelve, kockázva, fehéren, piros rántással, habarással, esszük hússal vagy sajttal, netán levessel töltve, pirítva, bundásan, zsengén rántva, gezemice levesben, vegyes főzelékben, - és egyik…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása