Sajtsaláta sosem jó magában a majonézzel, igényli a semleges hordozó anyagot is, különben meg a sajt drága, tehát érdemes olcsó zöldségekkel javítani a saláta ár/érték arányát, nemigaz?
Szóval a majonézes sajtsaláta készítésekor a következőket nézem:
- legalább egyféle sajt legyen,
- de jobb a kettő, karakteresen más
-
- Majonéz, ahhoz netán kevés joghurt, tejföl
-
- Fűszerezni alig kell, a sajtok elég karakteres ízűek, borsot szoktam beleszórni, néha durvára tört színes borsot.
- Zöldfűszer persze kerülhet bele, a snidling nagyon jó
- Hagymák is jöhetnek, bármilyen, de csak kevés, hiszen a saláta a sajtról szól, és ha túl sok minden megy hozzá, elnyomja a sajtot.
A hozzávalók egy részét a felső képen láthatjátok: a mascarponét és a gorgonzolát elkevertem, adtam hozzá majonézt, kevés olíva olajat, rászórtam borsot, és beleakarikáztam fekete olajbogyót.
Kevés jonatánalma kockát és citromlevet tettem hozzá – pirítós kenyérrel tálalatam.
Fetás és karavános krumplis sajtsaláta
Főtt krumplikockák, karavánkockák mellé beletördeltem (rámorzsoltam) a fetasajtot, majonézzel, citromlével elkevertem – és nem tudtam lefényképezni, olyan hamar elfpgyott.